nursena7- Merhaba , 27 haftalık hamileyim hamileliğim boyunca çalıştım ama iş yerim son zamanlarım olduğu için işten çıkışımı verdi. 32. Haftaya kadar kendi iş yerimizde sigortalı olarak çalışsam rapor ödemesini yine de alabiliyor muyum?
babyy__ nursena7- günaydın kuzum iş yeri hamileyken çıkış veremez cezası var ayrıca 1 yıl içinde 90 gün olması lazım sigortan dogum parasını alman için. Sigorta çıkışinı yapmadılarsa şikayet edicem sizi de 16 haftayı doldurduysan yasak çunkü muhasebeci olarak konuşuyorum
Hazalebru nursena7- böyle bir saçmalık olamaz direk haklarınızı savunun lütfen.. hiçbir iş yeri hamile birini çıkartamaz cok büyük cezası var. Uğraşamam demeyin lütfen hakkınızı savunun…. Adınıza cok üzüldüm Türkiye de yaşamak gerçekten günden güne zorlaşıyor🥺
Zeyneb_mihrap76 nursena7- boşver rapor ödemesini işyerini şikayet et daha fazla alırsın hamileyken iş çıkışı veremezler ve anladığım kadarıyla senin haberin bile yokmuş sın dakika haberin olmuş
tugcesakzci nursena7- iş yerinden şikayetçi olarak kötü niyet tazminatı alabilirsin doğum parasından da daha fazla tazminat alırsın büyük ihtimalle
nursena7- Çok sinirliyim inan hiç mantıklı düşünemiyorum bu zamana kadar çalışmışım yapılacak iş değil son zamanda bu yaptıkları. 1 yılda 90 günüm var şimdi de eşimin dükkanda çalışacağım 32.haftada raporu oraya verirsem alabiliyorum değil mi? İş yeri değişikliği olduğu için problem olmaz umarım
babyy__ nursena7- nursena7- problem olmaz alabilirsin ama hakkını bırakma hamileyken hiç bir iş yeri çıkış veremez haberleri var ise hamilelliginden yasak cezası çok büyük iş yeri için şikayet et derim en azından dogum paranı tazminat olarak al
SSemraa1 Canım yerinde olsam doğum parası düşünmek yerine iyi bi avukatla görüşüp iş yerine dava açardım. Bu yasak ve ciddi bi tazminat alabilirsin
ikotrtn nursena7- çıkışını veremezler öyle bir hakları yok dava çama hakkın var ve kazanırsın iyice bir konuş raporlu mu gösterdiler işte mi çıkardılar diye kanunen sağlık durumun müsade ederse son 3 hafta kalaya kadar çalışa bilirsin