Kızlar selam,
2 ağustos için gün aldık doktor kontrolümde. O gün sabaha kadar uyuyamadım çünkü aşırı derecede doğum korkum vardı ve bu korku bende evlenmeden önceden beri vardı. Evlendiğimde de çocuk istiyordum ama doğumdan korkuyordum. Normal doğum panik atağım olduğu için yapamazdım doktorumla konuşmuştum genel anestezi için yaparız demişti ama daha sonradan beni genel anestezi yapmayacağını ve bebeğimin sesini duymamin ne kadar güzel bir şey olduğuna ikna ederek spinal anesteziye karar verdik.
O gün sabah yatışım yapildi ve 15 civarı doğumhaneye çıkardılar beni dogumhanede kapıya kadar eşim ve bir hemşire bana eşlik etti heyecanlıyım evet ama korkuyordum eşim gittikten sonra daha çok panik oldum.
Anestezi uzmanı geldi ve benimle tanışıp iğneyi yaparken her şeyi detaylı bana da anlatacağını soyledi,öne egdim omuzlarimi sırtımda belimde çok fazla ödem oluşmuş ve kendimi kasmamam gerektiğini söyledi. Biraz beni yumuşatti ve iğne girdi inanın hiç korkulacak bir şey değilmiş normal kalcadan yapılan damar yolu açılan iğne kadar acısı.
Ayaklarım uyusup uyumadığını sordular ve uyuştugumdan emin olduktan sonra doğuma başladılar. Hiç sag tarafıma ya da üst tarafa bakmadım sürekli başımdaki hemşire ile konuşup dikkatimi dağıttım düşünürsem veya etrafa bakarsam doğum esnasında bir islem görürüm diye korkuyordum bu yüzden doğum öncesi kendimi sartlamistim ve doğum başlamadan başımdaki hemşireye doğum esnasında benimle sürekli konuşabilir misiniz diye rica etmiştim.
Bir sorun olduğunda ona söylemem gerektiğini söyledi(mide bulantısı vs.gibi).benim heyecandan olsa gerek kalp atışlarım hızlandıgini söyledim ve hemen EKG çekildi hiçbir sorun yoktu ve hemen 5dkk bile olmadan mis kokulu oğlumun sesini duydum. 38+5de 3780 kg doğan minik oğluma kavuştum. İnanın o koku o ses o atmosfer tarif bile edilemez. Dünyanın en güzel günüydü ve yeniden doğmuş gibi hissettim. Bugün 18 günlük oldu oğlum ve kokladikca butunnnnn yorgunluğum gidiyor.
Ameliyat esnasında sorun hiç yaşamadım sonrasında da uyuşukluk geçince elbetteki ağrılarınız olacak ama dirayetli olun dayanilmayacak kadar kötü ağrılar değil. Ben bile doğum yaptıysam herkes yapabilir. Buttttun bir 9 ay boyunca doğum korkusu yasamama rağmen gülerek çıktım ameliyattan annem bile şok oldu. Acı esigim çok düşük olmasına rağmen ağrılarım oldukça hemşireler gelip ağrı kesici yaptı daha sonra 12 gibi yurumeme izin vermişlerdi direkt yürümeye kalktım çünkü ne kadar hızlı toplarsam yavrumla hemen ilgilenebilirim diye düşündüm. Ağrı acı oluyor evet ilk yürüyüş sonuçta ama sakın kendinizi bırakmayın kısa kısa bile olsa yürüyün hemen toparlandim 3.gun annemleri yolladım ve eşimle birlikte çocuğumuza bakmaya başladık.
Benim doğum hikayem çok uzundu lütfen kusura bakmayın sizi sıktiysam. Umarım birilerine umut olabilirim 🌸 sizin doğumunuz benimkinden kat kat daha kolay gecsin kizlar dualarım sizinle 🧚♀️