Arkadaşlar bana kilo aldırmayan ama bebeğe iyi gelen yemek listemi paylaşıyorum. Faydalanmak isteyenler için. Sabahları uyanır uyanmaz 2 bardak ılık su içip 2 adet kuru kayısı yiyorum. Yarım saat hafif egzersizler yapıyorum evde. Isınma hareketleri tarzında. Youtube dan hamile egzersizlerine bakabilirsiniz. Karabuğday patlağı üzerine peynir, (bazen kaşar bazen süzme, bazen labne, bunu tamamen fayda gözetmeden canımın isteğine göre ayarlıyorum), Zeytin ezmesi, kahvaltılık sos (annemin ev yapımı), avokado sos (ben zeytinyağı ve sarımsak ile çok güzel lezzetlendiriyorum) vb sürülebilir kahvaltılıkları sürüp, üzerine genelde sebze ağırlıklı omletleri (ıspanaklı, mantarlı, biberli, patatesli, isteğe bağlı olarak bazen kıymalı bazen de sade) koyup, taze doğranmış domates biber vs koyarak yiyorum. Bu şekilde 2 ya da 3 adet buğday patlağı ile doyuyorum çok lezzetli ve doyurucu oluyor. Ama isteyen yerine tam buğday ekmeğini 1 ya da 2 dilim olarak kullanabilir. İkinci öğünüme kadar 2 litre su içiyorum. Kahvaltıdan 1,5 saat kadar sonra türk kahvesi ile 2 adet ceviz ve bir avuç içini tamamen doldurmayacak şekilde kuruyemiş (badem, fındık, fıstık kuru üzüm) yiyorum. Biraz kıyıldığımı hissettiğim zaman bir kase yoğurt yiyorum eğer canım şekerli bir şeyler istiyorsa hem süt ihtiyacımı gidermek hem de tatlı ihtiyacımı gidermek için bal ile tatlandırdığım soğuk kahvemi yapıyorum. Gerçekten işe yarıyor hem açlığı hem şeker isteğini bastırıyor. Soğuk kahve yerine istediğim bir meyveyi de ekliyorum bazen tamamen canımın isteğine bağlı. 17.00 gibi akşam öğünümü yiyorum. Ekmek ve türevleri hiç yok. Börek, makarna, poğaça vs hiç yok. Haftanın 2 günü tavuk, 1 günü et/kıyma, 2 günü bakliyat, 2 günü sebze olarak tabi bunlar opsiyonel yani bazen 3 gün aynı yemeği yiyebiliyoruz ama bu şekilde ayarlamaya çalışıyorum genel olarak. Şu an yaz olduğu için balık dahil etmedim. Havalar biraz soğumaya başlayınca 1 gün de balık ekleyeceğim. Sebze yemeklerinin yanında yanında tavuk suyu/ et suyu çorbası veya mercimek, şehriye, tarhana gibi çorbalar, et yemeklerinin yanına sebze çorbaları yapıyorum. İnstagramda çorba tarifleri diye bir sayfa var ve çok güzel bal kabağı, brokoli, kabak gibi çorbalar yapıyor. Çok beğenerek yapıp yiyorum. Çorbayı 1 kase içiyorum yemeklerin yanında. Yanına isteğe bağlı olarak salata ekliyorum. Akşam yemeğinden 2 saat sonra yürüyüşe çıkıyorum 1,5 saat yürüyorum. Akşam yemeği sonrası ve yürüyüş süresi boyunca 1,5 litre daha su içiyorum. Sonra çay saati oluyor. Çayı sade içiyorum şekersiz ve yanında atıştırmalıklar olmadan. Gece uyumaya yakın eğer çok acıkıyorsam bir türk kahvesi fincanı beyaz leblebi yiyip üzerine su içiyorum. Gün içerisinde maden suyu da içiyorum ama bunu kahvaltıdan sonra veya akşam yemeğinden sonra kendim isteğe bağlı olarak ayarlıyorum. Doktorumun vitaminlerini de gün içerisinde alıyorum. Bu şekilde besleniyorum 10. Haftadan beri. Ve 20. Haftamdayım henüz hiç kilo almadım.. bebeğimin beslenmesi de iyi. Umarım işinize yarar 🙏🏻