Herkese merhaba cânım anneler 🌷
Öncelikle çoook uzun yazabilirim sıkılanlar okumasın :D
Bilenler bilir ssvd çok istiyordum ve bu süreç hakkında çok bilinçliydim. Doulamla ve doktorumla birlikte “ yaparız yaparız çokta güzel yaparız” diyorduk. Ama bazen olmayınca olmuyormuş :)
Doğumunuz için bebekle kendiniz hakkında hep hayırlısını isteyin Allahtan dostlar ve doğumdan önce az çok demeden sadaka verin. Çünkü az sadaka çok belaları defeder diyor efendim yine deneyimledim 🧡
4 sene önce negatif bir sezeryan hikayesi ve lohusa depresyonundan sonra bir daha çocuğum olursa ssvd yapacağım diye hep araştırdım. Bu detaylara girmeyeceğim. Hamileliğimin başından beri yürüyüşlerden tutunda squat , pilates , ahududu yaprağı çayı , hurmalar neler neler. Yürüyüşlerim de en az 10 bin adımdı :)
Velhasıl gelelim hikayeme..
Doktorum en geç 41. Haftaya kadar beklerim sıkı takipte kalalım dedi. Son kontrolümde bile asla açılma yoktu. Rahmim yumuşamamış bile.. ama ben umudumu kesmedim. Perine masajları , korunmasız ilişki ve neler yaptım.
En son 40+3 de doulam bir tarif verdi hatta burada post olarak açtım.
Sancı gelmesi için ama meğer o zaten başlayacak olan doğumu tetikliyormuş. 15 Ağustos günü karnım taş gibiydi. Gün içinde bebek hareketleri de azdı ara ara adet ağrısı girip çıkıyordu. Ama doğuramayacağıma kendimi o kadar inandırmışım ki yok yani bu doğum başlangıcı olamazdı :)
Akşam üzeri doulamın verdiği çayı içtim. Çok geçmeden kasılmalarım başladı. Öldürmiyor süründürüyordu 😅😅 ama dayanıyordum. Takipli olduğum hastaneye gittik nst ve alttan muayene bakıldı. Sıfır açıklık sıfır sancı nst de. ( meğer cihaz bozukmuş ) sancı sıfır ise benim sürünmem niye yani 😅
Neyse sabah 5 r kadar sancıdan uyuyamadım Meryem ana otu koydum suya. Okunacakları okuttum telefonla. Suyunu içtim. Pilateste hareketler yaptım. Ar ara uyudum uyandım. Artık öğlen oldu dayanamadım 14-15 sularında muayeneye gittik. Nst de 100-120lerde sancılar var. Doktorum dedi ki hadi gel muayene edelim 6-7 cm açıklık olmuştur bu sancılarla diye seviniyor 😅 o da ne ! Sıfır açıklık sıfır yumuşaklık. Offf hayaller hayatlar yani…
Sonra doktorum haftan doldu sancıların çok yüksek seni bırakmam. Yatış veriyorum normal doğum için beklicem merak etme ama bebeğin tek bir yerde kalp atışı bozulursa sezeryana alırım. Bu sancılara rahim dayanmaz dikişlerin yırtılabilir itiraz istemiyorum dedi . Tamm dedim
Biz yatış yaptık. Doulam geldi egzersizler vs yapıyoruz saatler geçti ben 24 saatten fazla sancı çektim toplamda. En son 2 dk ya bir düştü. Doktorum dedi ki şimdiye bu sancı ile 6-7 cm açıklık olmalıydı. Büyük ihtimalle bebeğin başı eski dikiş yerine baslı yapıyor ve rüptür riskin artıyor bebeğin kalp atışı düşmüş bazı yerlerde dedi.
Bende o acıya dayanamayınca tamam hocam bebeğimi riske atmıcam olmayınca olmuyormuş hakkımızda hayırlısı dedim ve kabul ettim. Bence bu konularda içinizdeki sesi dinleyin. 40+4 e kadar herkes bana boşuna bekliyorsun dedi bende bebeğim sağlıklı hissediyorum dedim. Doğumdan önce sadaka verdim hatta. Sezeryan olacaksam bile bebeğim geleceği zamanı kendi seçsin vücudumuz doğuma hazır olsun dedim
Sezeryani kabul ederken de içim çok rahattı.
Ama ameliyathane de ağlamaya başladım eski lohusalığım aklıma geldi. Depresyonum tetiklenecek diye çok korktum. Her neyse doulam ile birlikte ilerledi süreç. Anne Bebek dostu sezeryan istedim. Hassasiyet gösterdiğim noktalarda doulamla konuştum. Ben morfinli olursam dikkat edilmesi için.
İlk sezeryanım spinal olunca herşeyi hissetmiştim ekip berbattı ve çok başağrısı çekmiştim sonrasında.
Bunda o yüzden biraz korktum. Genel anestezi isteyecektim ama doulam epidüral olsun dedi tamam dedim. Doktorum diyor ki daha başlamadım Merve merak etme . Hocam dedim kimi kandırıyorsunuz aynadan görüyorum ajdkfkfkfk
Ah be dedi doktor falan :) neyse benim ara ara midem bulandı tansiyonum düştü derken bebeğin çıktığını hissettim ve sanki normal doğumdaki gibi o rahatlama hissi geldi hemen ten tene temas için alttan çocuğumu verdiler o da ne mosmor! Her yeti mekonyımlu hem kaka yapmış ve yutmuş hem iki kez kordon dolanmış . Benimde rahimdeki dikişim açılmak üzereymiş. Yani anlayacağınız verilmiş sadakamız varmış dostlar…
Bebeği hemen yanımdan alırlarken oğlum ağzıma işedi ahahhahahaha
Ay çok uzattım. Beni dikerlerken morfin istedim. Orda ne yazıldığını bildiğim için kendimi iyi hissetmedim bayıltın hocam beni dedim. Uyandığımda hala ameliyathanedeydim bebeğim beni emiyordu doulam emzirtiyordu 😍😍😍
Sonra kucağımda sedye ile odama çıkartıldım. Doğum için sadece ailelere haber vermiştik annemle babam gelmişti. Babam koridorda bekliyordu dedesiii diye seslendim şuna bak aynı ablası falan dedim ay çok güzeldi.
Mental olarak aşırı iyiyim asla lohusa psikolojisinde değilim 😍😍😍 ilkindeki gibi olmadı . rüyada gibiyim. Kızım çok zorluyor sadece .. 4 yaş ve çok huysuz oldu zaten huysuzdu ajdjfkfk
Velhasıl elhamdülillah her şey yolunda. Evet normal doğum bence daha mükemmel bişey ama riske atmayın ssvd isteyen dostlarım . Eğer doktorunuz risk görüyorsa…
Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz