Minikperi Elenora bence bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisi onu kardeşsiz bırakmaktır. Bir gün anne baba olarak biz yanlarında olmayacağız allah gecinden versin elbette ama bu bir gerçek işte o zaman iyisiyle kötüsüyle çocuklarımızın birbirlerine sarılacağı bir kardeş bırakmak herhalde en önemli şey. Hiçbir devirde “layıkıyla” çocuk yetiştirilmiyor zaten. Ben Aristo’yu okuyorum gençlerden çok ümitsiz. Bu gençlikten hiçbir şey olmaz yeni nesil çok bozuk falan yazmış adam tee ne zaman… yani bozuk olan zaman değil. Dünyayı kötülemek yerine yetiştireceğimiz çocuklarla onu güzelleştirmeyi amaçlayalım 🌸 bunu yazıyorum ama ben de 2 taneden fazla düşünmüyorum bazı kariyer meselelerinden dolayı ama 1 tanede bırakıp çocuğuma kötülük etmem 🌸☺️
seymamehtap Minikperi valla ben tek çocuk büyüdüm iyi ki de kardeşim yokmuş diyorım … kardeşin kardeşe düştüğü bi zamanda yaşıyorlar ki bizim zamanımız daha iyiydi bu zamana göre … kardeşten öte insanlar tanıdım kardeşim olsa öyle bağlanmazdım .. aile birbirine bağlı bir aile değilse belki kardeş lazım olur ama kardeşsizlik o kadar da kötü değil tam tersine gayet de güzel ve lüks bir duygu ..
YagmurAyverdi Elenora 1 tane. hem eğitimi, ahlakı, kültürü…. layıkıyla yetiştirebilirsek ne mutlu. Zaten 30 yaşında anne olacağım. Küçük anne olmak istemedim, hayatımı yaşadım. Şimdi hayatımı adayacağım sağlıklı bir bebeğim olsun yeter ❤️ 13. Haftadayız
Minikperi seymamehtap ya kaçta kaç bu dediğiniz Allah aşkına bayılıyorsunuz hep kötü örmekler vermeye siz de birbirine bağlı aile bireyleri yetiştirin o zaman ben de iyi ki kardeşim var diyorum çevremden hep kazık yedim ne olacak şimdi? Her şey anne babada bitiyor siz nasıl yetiştirirseniz öyle devam eder. Suçu devire atmaya gerek yok insanlar kendilerine gelseler her şey daha güzel olur… ayrıca tek çocuk olarak büyümüşsünüz kardeş duygusunu bilmeden yorum yapmanız saçma. Pek çok tek çocuğun psikolojik sorunları oluyor uzmanları dinliyoruz. Kötü örnekler çok hanımefendi bu devirde birbirine güvenen kardeşler yetiştirin siz de o zaman. Bana göre lüks değil bu dediğiniz ben iki çocuğumu da özel yetiştiriyorum merak etmeyin.
ozzlemk Elenora ilk hamileliğim ve ikiz🥰 ilerisi için bir şey diyemicem kısmet tabi ama Allah olmayanlara da nasip etsin inşallah🙏
seymamehtap Minikperi ben size laf etmedim ki az sakin ol … tek çocukluk için dünyanın en kötü şeyi olarak yazmışsınız bende bizzat tek çocuk olarak büyüdüğüm için öyle dediğiniz kadar kötü bişey değil diyorım banane sizin yetiştirdiklerinizden ben genel olarak konuştum zaten .. tabi ki kime sorsanız en iyi o yetiştirmiştir zaten .. uzmanları dinlemiş de bilmem ne 😂😂 önce okuduğunu kendin anla sonra agresiflik yap ..
YagmurAyverdi Minikperi üslubunuz çok sert geldi bana. Belki mesajdan ben öyle anladım. Ama bu insanların kendi seçimi. Kimseyi yargılayamayız. Bende tek çocuk düşünüyorum. Kardeşlerimi de inanılmaz severim ama gene de tek çocuk düşünüyorum. Fazla çocuk düşünenlere ağzım açık bakıyorum nasıl bi cesaret diye. Tabi ki onların tercihi. Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin
Minikperi YagmurAyverdi beni yanlış anlamışsınız ben gayet çiçekli böcekli bir yorum yazdım ama diğer hanımefendi yok işte bu lüks iyi ki kardeşim yok falan yazınca ben de öyle bir çıkış yaptım. Burda yüz ifadelerimizi göremediğimiz için sert yazmış gibi algılanıyor ama öyle yazmadım ☺️
YagmurAyverdi Minikperi tek bırakmazsınız çocuğunuzu kardeş yaparsınız olur biter. Ama önce fevri olmadan biz büyükler anlaşalım ❤️ herkesin imkanı var mı, bakacak bi yardımcısı var mı çalışıyo mu işi bırakıp çocuğuyla ilgilenme şansı var mı bilemezsiniz. Sizin için 6 olan başkası için 9 olabilir ve bu ikisinin de yanlış olduğunu göstermez. Sevgiler
Esra1tek1cift Elenora kesinlikle büyük konuşulmamalı tek cok derdim hep 8 sene sonra hadi bi kardesi olsun dedik ikizler geliyor 😂 bianda 3 cocugumuz olacak 🤭
Glsm8787 2.cocuga hamileyim 7 haftalik zor bir sürecten geciyorum 1 kizim var ekimde 3 yaşina basacak rabbim önce saglik versin hepimiz saglikla kucaklarimiza aliriz inşallah
Nolmuss Elenora ışte o buyudukçe agrı yapıyo benımkı de agrıdıgın da baya buyumuştu farketmemışım sen kaç haftalıksın şuan
YagmurAyverdi seymamehtap yok ben sizi anladım. Hatta aynı fikirdeyiz. Minikperi hanımın tepkisi bian bana çok sert geldi. Belki ben yanlış anladım. İyi seyirler 😊
Minikperi YagmurAyverdi zaten yaptım ben ikinciyi yani fevri değilim bana göre kardeş önemli ve bunu sebebiyle belirttim sizin fikriniz başka olabilir bu benim fikrimi değiştirmemi gerektirmez değil mi 😅🌸
seymamehtap YagmurAyverdi bende ona yazacağım cevabı sana yazmışım yanlışlıkla farkedince sildim .. ona da cevap yetiştirmek istemedim daha 😂😂 amaaannn banane kim kaçar tane yaparsa yapsın … sadece bizzat kendim tek çocuk olduğum için kötü olmadığını söylemiştim ona da .. bana laf ediyor ama o da tek çocukluğun verdiği lüksü bizzat bilmiyor 😂
seymamehtap Minikperi bacım 😂 sen kardeşle büyümüşsün tek çocukluğun lüksünü ve rahatlığını bilmiyorsun , ben de tek çocuk büyüdüm kardeş sevgisini bilmiyorum … herkes kendi kulvarında iyi yani … ben kardeşi olanları kötülemiyorum senin gibi … bilmediğim şey hakkında konuşup ahkam kesmiyorum senin gibi 😂 bildiğim birseyi ; bilmeyen birinden çok kötü bişey diye lans edilmesine cevap veriyorum o kadar … umarım cümlelerim senin için zor olmamıştır… 😂😂 yani sözümün arkasındayım TEK ÇOCUKLUK BANA GÖRE LÜKSTÜR ❤️ve iyi ki kardeşim olmamış 🥰 bu fikrime çıkış yapma lüksün yok senin benim hayatım benim fikrim ben yaşadım ben biliyorum 😂
Elifeski22 Elenora kesinlikle öyle ilk bebeğimizi kız bekliyorduk olmadı ama olsun eli ayağı düzgün sağlıklı olsun yeter ki 😀😍 o yüzden eşiminde 2. Çocuğu isteyeceğini düşünüyorum ama aralarında en az 2-3 yaş fark olmalı ☺️
Minikperi seymamehtap ben kardeşi olmayanları kötülemiş miyim bence okuduğunu anlamayan sizsiniz. Ben çocuğuna kardeş yapmayan anne babaların BANA GÖRE iyi bir şey yapmadıklarını söyledim. Bu da size son cevabım bir daha muhatap olmayacağım sizinle iyi akşamlar.