tulaybkro 1 havuz 2 normal 3.denemede tup bebek ile hamile kaldım. Şuan 4+2deyim. 2. Betahcg 430 çıktı, her şey yolunda gibi ama ve ne yazık ki bugün kullandığım ilaçlara rapor çıkartmak için dra gittim. Doktor başladı bu ilaçların risklerini biliyor musunuz? Bu kadar riskli ilaçlar ancak evlat için kullanılır… sonra ben carpintim olduğunu normal olup olmadığını sordum o da çarpıntı ne ki emboli riskin var dedi. Sonra da yine lafın arasında keseye kadar kimyasal gebelik gibi bir şey dur bakalım falan dedi. Aslında çok guleryuzlu bir kadındı ama zaten inanmadığım bir gebelik yaşarken ve panik bir insanken iyice düştüm. Böyle şeyler yaşayan var mı? Ben mi abartıyorum?
Kediannesi1 tulaybkro siz abartmıyorsunuz doktor abartmış bende tüp bebek ikizlerime hamileyim tek kan testi verdirdi 5. Haftada çağırdı keselere baktı 10 gün sonra gel 2 kese var biri gidebilir sakın takılma dedi 10 gün sonra kalp atışı duyuldu kanamam oldu düşük riskim varmış haberim olmadı geçecek dedi ilaçlar verdi geçince öğrendim risk atlattın düşük yapıyordun kızım dedi hala sabah akşam iğne oluyorum fitil atıyorum ilaçlar kullanıyorum ama iyiyiz yani her doktor iyi olmuyor malesef
SSumm tulaybkro bende tüp bebek ile hamile kalıp doğum yaptım. İlk kan verdiğimde acildeki doktor hamilelik görünüyor ama sevinmeyelim hemen dedi. Bulunduğum yerde kadın doğum uzmanına gittim daha dur bakalim kese gorunecek mi boş gebelik mi dış gebelik mi hiç bişey belli değil diyerek benim sevincimi kursağımda bırakmışlardı. Endişe etmeyin Allah’ın izniyle önce keseniz görünür sonrada bebeğin kalp atışlarını duyarsınız inşallah 🤲
gizemcivil Gittiğin doktor devletdeyse malesef tutumları böyle oluyor onlar içün gebelik ilk 3 ayı doldurunca oluyor ve saçma sapan konuşuyorlar. Bende tüp bebekle hamile kaldım tavsiyem kendine iyi bir doktor bul takinini onunla yaptır. Bende ikizlere hamileyim ilk 3 ay riskli mi evet ama bir sürü ilaç kullandım . Kan sulandırıcı kullandım göbekten iğne oldum günde 3 kez . Sen önlemini al takdir allahın çok şükür şuan 26+6 dayım. Ümitsiz olma herşeye de kafanı takma canım
tulaybkro @Kediannesi1 @SSumm @gizemcivil Hepinize çok teşekkür ederim 🩷 gerçekten biraz olsun rahatladım
SSumm tulaybkro sunu da söyleyeyim okul öncesi öğretmeniyim transferden sonradan itibaren 33. Haftaya kadar da aktif çalıştım. Her gebelik özel mutlaka ama tüp bebek olunca daha da evham yapıyoruz galiba içinizi ferah tutun. Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah 🥰
Evrem990 tulaybkro cok anlamsiz buldum doktorun dedikelrini yanu bu ilaclar gerekli olmasa tüp bebek dokturunuz verirmiydi? Sanirim ilaclari baska doktora yazdirmak icin gittiniz.bende tüp bebek ile hamile kaldim bir suru ilaç igne kullandim hatta en baslarda kananm oldu düşük tehliken var dedi ignemi hergun sabah aksam vurdum gobekten bazi ilaçlari cogaltti bazilarini kesti cok sukur gecti tehlikem.yani onlar bence bizim icin en iyisni dusunuyor
tulaybkro Evrem990 doktorların hasta iletişimi egitimi almaları gerek bence. Hele bizler gibi hormonları tavan yapmış, anne olmak için bütün hayatını adayan hastalara nasıl davranacaklarini bilmeliler..
27r1907 tulaybkro masallah bende tüp bebek yaptirdim 4 + 5 fazla belirtim yok simdilik kullandiğın ilaclar ney bende kullanıyorum estrofem progestan deltacortil folik asit falan 2 hafta kese görmeye gidicem insallah stres yapma sağlıkla kavusalım insallah
tulaybkro 27r1907 Progestan, folikasit, prednol, estrofem, prolutex, oksapar kullanıyorum şuan. Kese için de haftaya cuma muayeneye gidiyorum. Ama önümüzdeki hafta bir jez daha betahcg yaptircam yükselişi görmek için. Siz dr buldunuz mu?
Evrem990 tulaybkro ayrica devlete gittiysenjz devlet insani korkutuyor 17.18 li haftalarda ben oylesine devlete gitmiştim bebegin haraketlerini hisstmiyodum o zman pimpirikliyim baya da oylesine gidim dedim bi muane olayim 2 hafta gelisim gereligi var dedi o kadar moralim bozulduki meger vok sukur yokmus oyle bisey yarin 29 haftam doluyor allahun izniyl3
tulaybkro Evrem990 devlet değildi. Maltepe tip merkezindeki doktordu. Aslında kadın çok güler yüzlü ama işte dediğinin nereye gittiğini ne etki bıraktığını bilemiyor demekki.. Allah yokluklarini göstermesin ama bazı drlar insanı çok uzebiliyor
Evrem990 tulaybkro kesinlikle katiliyorum.resmen bi cevap bisey duymak için agizlarinin içine bakyoruz
tulaybkro Tubayo arada yazdığınızı kaçırmışım özür dilerim. Oksapar, estrofem Protestan gibi ilaçlar için söyledi
27r1907 yuksell07 33 le ögrendim bi gün sonra tekrar verdim 57 ciktı 15 ağustosta verdim en son 537 idi tüp bebek zaten doktorum 2 hafta sonra kese icin gel dedi bekliyorum