Bedisperk Kızlar merhaba, iki haftaya kadar şeker yüklemesi konusu için doktora gideceğim, çevremden birkaç kişiden yaptırma şart olan bir şey değil gibi şeyler duydum. Aranızda yaptırmayan bir sıkıntı yaşayan var mı? Yardımcı olur musunuz
Hzzz Bedisperk ailenizde genlerinizde varsa mutlaka yaptirmanizi öneririm daha doğrusu doktorunuz ne isterse onu yapmanızı tavsiye ederim.
Babyakca2891 Bedisperk bugün benimde açlık tokluk sekerime baktılar bi sorun çıkmadı şükür yaptır derse mecbur yaptırıcam tabi
Sbry98 Ben yaptırmadım doktorumda istemedi daha sonra aile hekiminden yaptırmadığım için açlık tokluk şekerine bakılmasını söylediler o şekilde tahlil yaptırdım bir sorun cıkmadı cok şükür doktorum istemiş olsaydıda yaptırmayı düşünmüyordum 🙂
Bedisperk Sbry98 benimde baştan beri her ay açlık tokluk şekerime bakıyor doktorum kan tahlilinden bir sorun yok şu ana kadar. O yüzden kararsız kaldım
Elifcee25 Bedisperk Yok olmadı. Zaten kan tahlili yaparken şekerinize bakıyolar bir anormallik olsa farkediliyo şekerin yüksekliği vs. Illa seker tklemesinde ckmiyo yani sonuc. Mevcutta oyle bir rahatszliginz yoksa,gebelikte asiri kilo alimi bebegin suyunda fazlalik vs. yoksa zaten sekerinz yk dmktr
TgbHmz Bedisperk Herkesin kendi fikri ama bence sizi takip eden doktor ne önerirse onu yapın bu benim fikrim ben yapacaktım ama o haftalar arası hafif kanamam oldugu için hastanede yattım öncesinde şehir dışındaydım bide çok bulantılı bir hamilelik geçirdiğim için doktorum tahlillere bakarak yapmamaya karar verdi 😊 ama genetik veya tahlillerde bir sorun görülürse mutlaka yaptırın gebelik şekeri riskli çünkü
Churcill Bedisperk doktor öneriyosa yaptırın tabi ki hayatınızda asla şeker tüketmeyen biriyseniz zaten gerek yok 🙂 ama öyle bişeyin mümkün olduğunu sanmıyorum
Ada_ada Bedisperk Ben de ilk başlarda yaptırmayı düşünmüyordum ama daha sonra biraz araştırdım, olası bir aksilik durumunda bebeğe zararı olabiliyormuş yani eğer beklenmeyen bir durum varsa eğer ona göre tedavi uygulanıyormuş bu da hamileleğin sağlıklı devam etmesi için önemliymiş. Sonuç olarak yaptırdım, bir şey çıkmadı ama içim rahatladı.
Ireeeeem Bedisperk gizli şeker vs şeker takibi ile tespit edemezsiniz. Gizli şekeri dahil en ufak bir problemi saptayabileceğiniz tek şey şeker yüklemesi. Yükleme lafı ürkütse de verilen şeker 2 3 dilim baklavaya denk gelmekte. Burada 10 baklava gömen ya da yarım künefe yiyen insanlar şeker yüklemeye gelince bilim adamı kesiliyor bayılıyorum bu duruma gerçekten. Gizli şeker size hiçbir belirti vermeyebilir ancak erken doğum ölü doğum riski taşır bir gün aç karnına 3 baklava yemiş olmayı tercih ederim en azından bir problem varsa acil tedavi başlatilabilir
Bedisperk Ireeeeem bu gibi riskler taşıdığını bilmiyordum😒 yani tabi ki bebeğimin sağlığı her şeyden daha önemli risk varsa yaptırıp içimi rahatlatmak en iyisi gibi duruyor
Bmbe21 Bedisperk ben ilk ikizlerime hamileyken de yaptırmadım şimdi ikinciye hamileyim geçen hafta doktorum istedi yaptırmak istemediğimi söyledim ve imza atıp yaptirmadim. Vücuda aşırı şeker yüklemesi yapılan bir test şart değil yani. Açlık veya tokluk şekerine sağlık ocağında gebe izlemden de yaptirabilirsin
Churcill Bedisperk o zaman kesinlikle yaptırmalısınız. Görümcem de gebelikte de normalde de aşırı tatlı seven biri gebelik şekeri çıktı ve diyet yapmak zorunda kaldı. Eğer öyle bi durumumuz varsa yaptırın derim. Benim öyle bi durumum yoktu ama bi ara çok tatlıya düşmüştüm korkuyodum ya varsa diye ama çok şükür çıkmadı.
Bedisperk Churcill gebelikten önce de aşırı düşkündüm gebelikte de bir şey değişmedi hâlâ düşkünüm😏 ama bu kadar tavsiyeden sonra yaptıracağım sanırım en azından bir şey yoksa da içim rahat olur. Teşekkür ediyorum
AysegullM Bedisperk benim şekerli şeylerle pek aram yoktu açlık şekerim de normal sınırdaydı yine de yaptırdım şeker çıktı bende iyiki yaptırmışım dedim