Tuba04 plajterligi canım benim ben sağlıkçıyım o atılan dikiş daralma dikişi değil halk arasında yanlış bilinen bir gerçek sadece kesilen yet dikilir onun ameliyatı çok farklı doktora gidersin doktor 2 parmağını sokar sen sıkarsın vajinanı ne kadar daralacak cm olarak hesaplar ve seni ameliyata alır doğumdan sonra kafaya göre daraltamaz ve boyuna kesilen yer farkli vajina enine genişliyor artık bunu her yere yazmak istiyorum doktorum güzel dikti sıkılaştı diye birşey yok
plajterligi Tuba04 doktor kendi söyledi ben sağlıkçı değilim doktor ne dediyse onu söyleyebilirim. Hatta doğumdan sonra fazla dikiş attım eskisinden iyi oldu gibi bi espri bile yaptı 🤷🏻♀️ dikiş etkili veya değil sonuçta ben bi problem yaşamadım genişlemeyle ilgili. Yani anlamadığım nokta normal doğum belalı ama sezaryen çok mu iyi. Benim sülalemde sağlıkçı olmayan bi bizim aile vardır ve birinden bile böyle bir normal doğumun cezasını versin gibi bir laf duymadım. Garip. Her neyse ben sezaryenden korkuyordum normal doğum yaptım çokta memnunum yürüyerek girip yürüyerek çıktım doğumhaneden ve ikinciyi de aksilik olmazsa allahın cezası normal doğumla doğurmak istiyorum 😂😂 ameliyat olma fikri korkutucu geliyor hala 🫠
Deletedmom_116 aminehumamoms benziyo ama zamanla daha siddetleniyo düzenli ağrı olmalı çok farklı insan farkediyo zaten ben dogurucagim Amani bildim aha Dogurcam dedim o kadar farklı agrisi
aminehumamoms plajterligi normal doğum yaparken bişeyi merak ediyorum sancı falan geldiğindemi ıkınıyonıyosunuz sancı açılma olurkenmi çekiyosunuz bide kan geliyomu ıkınırken bebek gelmeden
plajterligi aminehumamoms valla ben bebeğin gelişini görmedim çatalda o mümkün değil zaten kan vs bilmiyorum ama mutlaka gelmiştir sça sça çocuk doğurdum zaten ahsjsjsj istemsizce ıkınıyorsunuz ıkınmama gibi bir şey mümkün değil sancı gelince ister istemez insanın ıkınası geliyor kabız olmuş da artık rahatlamak ister gibi ama önemli olan öyle filmlerde ki gibi bağırmalı çağırmalı değil bağırmadan doğru düzgün ıkınmak. Ben 5 cm e kadar bir acı sancı vs hissetmedim suni takılmıştı 3cm açıklığım vardı 5cm den sonrası çok hızlı gelişti sancıyı hissetmeye başlayınca da epidural aldım epiduralde sancıyı hissediyorsunuz ama sonrası çok rahatlatıcı oluyor tekrar epidural almak isterim ama acı için değil epiduralin verdiği rahatlama için 😂
plajterligi aminehumamoms kim yatakta yapmış 🙄 bütün sancıyı yatakta çektim evet hatta suyumu da orda patlattılar ama sonrasında yürüyerek doğumhaneye gittim çatala çıktım çok geçmeden bebe fırladı sonra da yürüyerek odama geri geldim 😂 yatakta pek mümkün olmaz doğurmak çünkü bacaklarınızın açık olması gerek çatal aşırı rahat bi pozisyon oluyor, yatakta o kadar rahat değilmiş çatal çıkınca anlıyor insan
1cocuklumom Sevda-57 her iki doğumda zor ama bi o kadarda güzel mucize gibi kıyaslama yapılmayacak kadar zor çünkü her insanın vücudu farklı
catandgirlmom Sevda-57 sezaryen oldum kendi isteğimle hiç doğum sancısı vs çekmedim nasıl bir şey bilmiyorum 😂 2. Gün kendi başıma duş alabildim 1 haftaya normale dönmüş gibiydim tabi her doğum herkeste farklı oluyor sezaryen olduğum için hiç pişman olmadım normal doğum korkum vardı çünkü 😅
Cicegiburnundabirana Normal doğumda sadece 3 dikişim vardı ama oturamamak insanı çok yoruyor. Tuvalet, temizlik süreci keza öyle. Tabi bu yorgunluk ve acılar 2 hafta kadar sürmüştü. Sonrası çok rahattı. Sezeryan konusunda fikrim yok
Kld Nr_avc3 ben bu noktada farklı dusunuyorum. Karnın 7 kat kesilmesiyle normal dogum dikisi aynı sey degil diye dusunuyorum. Sezeryan (tıbben mecbur kalmadıkca) bana göre daha cesaret işi.