Kızlar öncelikle içinizi ferah tutmaya çalışın. Ben devlet hastanesinde anestezi teknikeriyim. Sezeryana da normal doğuma da çok girdim. Artıları eksileri ikisinde de var tabiki. Ben sıkıntı olmazsa normal doğum istiyorum belki epidural ile belki hiç anestezi almadan. Sezeryana gelince kızlar anestezi doktoru bile spinal sezeryan yaptırıyor işi bilen adam yani. Genel anestezi anneye konforlu gibi ama bebeklerde çıkana kadar anestezi aldığı için pelte gibi çıkıyor en sağlıklı bebek bile. Ne kadar hızlı olunsa da genel anestezi bebek için iyi değil. Bende korkuyorum ama bebeğimin de o halde olmasına izin veremiyorum. Panik atağı olan arkadaşlar illa spinal anestezi yapalım demiyoruz ama doktor tanınız varsa mecbur genel anestezi uygulanıyor. Diğer türlü bebek çıktıktan sonra cesaret iğnesi denilen sakinleştirici yapıyoruz. Spinal anestezi de ameliyattan sonra birkaç saat ağrınız olmuyor belden aşağısı tutmaz doğru bu sayede ağrı hissedilmiyor sadece dokunma hissediliyor. Baş ağrısı meselesi kişiden kişiye değişiyor bunun için bol bol gerçekten bol bol su çay kahve ne buldun içilmesi gerekiyor. Spinal anestezi tutmaz ise de hemen uyutuyoruz biz.