Herkes gibi benimde hikayemi yazma vaktim geldii gecti bile… uzun olabilir ve belki de pek pozitif olmayabilir(benim hayallerim açısından tabi) Burada benimle ayni duurmda, ayni haftada vs olanlar vardi. Onlara da belki umut olur. Evet, belki cok cok pozitif bi dogum hikayesi olmadi ama insanin evladini gordukten snraki an… Hcbseyle kiyas edilemez. Neyse gelelim hikayeme.. 41 haafta olmustuk. Hem devlet hem ozel takipliydim. Cnku beebgimde gelisim geriligi var denilmisti. Son gune kadar halâ 37-38 haftalik gozukuyordu olculeri. Bobrek genislemesi de var denilmisti oglsuumda. Son haftalarimda 3-4 gunde bir (2 hastane de de) nst takip ediliyordu. Hamileligimin ilk basindan beri hep normal dogum istedim onun icinn dua ettim. Her sey normale yatkin gdiyordu zaten ama sonra normal olmasi hayrli olmayabilir benm icin diyip,normal dogum istiyorum rabbim ama hangisi hayrli benm icin bilemem, sen hayrlisini nasip et dedm surekli. Gel geleliiim,bu gecen hfta persmbe devlet doktoru, pazar gnu acilden nst ye gir, eger o gune kadar dogurmazsanda sali gnu suni sanci ile deneriz,doguma hazrlikli gel demsti. Sali gnu oldu,gittim, acikligim hic yooktu. Bebegin suyu idare eder denilmsti. Yatisinii yapalim dediler. Bende esimle konusaym demstim.halbuki ben zaten yatmayi hc istemiyordum,suni sanci bile almak istmeeyip her sey dogal seyrinde gitsin istiyordum o yzden hep kaçinmistim sunidende. Tabi ben boyle istiyordum ediyordum ama en son yine hayrlisini nasip et rabbim diyordumm.. neyse sali gnu hastaneden esimle konuscam diye kactim😂 esime dedm yatisimi verceklermis boyle boyle diye. Yatisimida zamani doldugu icin vereceklerdi yoksa gidisatta bi problem gozukmuyordu. Neyse, biz esimle kara kara dusunuyoruz napsak ne etsek diye. Ben arkadsslarimi ariyorum, annemleri flan ariyorum kimisi suni alma bekle kendi sancini diyor kimisi riske atma sacmalama suni sanci al baslat diyor. İnanin kafam allak bullak olmustu ve okdr ama okadar stres yapmstimki. Stresten aglayacak halim bile kalmamisti. Bi yandan da herkes soruyor ediyor ’yok dogurmadin mi, ne zaman dogurcan, oo cok olmus hadi dogur artk blmem ne. Bunlari diyenler her ne kadar cevremdki kisiler olsa da acayip bunalmistimm. Aksam oldu esimle hala dusunuyoruz, hatta post acmstim burada nişanim geldi vs dye. Orada da konusmustuk buradan bazi kisilerle. Sonra esim dediki ,ya carsamba da ozelde kontrolumz vardi zaten. Bi de oraya gidelim bakalimm ne diyecek, bigunden de bsey olmaz herhalde dedi. Bnde tamam dedm. Sabah oldu gittiik nst cekildik. Sancilarim cikmisti goya ama ben hcbsy hsstmiyordum. Snra alttann muayenede 2 cm aciklik var dedi doktor. Bende kesinn yatis verecek doktor diyordum ama bi yandanda bu ihtimale inanmak istemiyordum. Cnku hala kendi sancim falan gelir umudu ile duruyordum.doktor ultrasona bakti ve bebegin hc suyu kalmamis yatisini yapalim dedi. Bn halaaa arada kala kala kabul ettm. Cnku ben bir de develtte dogurmak istiyordum iste normale diretiyorlar diye. Ama istihare yapmstm ve icime ozeldeki doktorum sicak gelmsti o seebeple kabul ettm. Ama hala icimde hep bi ‘acaba’ vardi. Sanki kendim degilde baskasi beni surukleyip goturuyormus gibi ust kata cikip yatisimi yaptim. Hemen uzerimdekileri cikarip önlugu giydim yataga yattm. Sanciiyi vs bagladilar yattm 1-2 saat. Cok hafiften hssediyordum. Sonra oradaki bi ebe, asistana, bu hstaya dkkat edelim şusu var busu var diye dedi. Sancilari hissediyordum ama dayanabliordum gbi. Oyle boyle derken, o ebe birdaha geldi ve dedi ki,bu hastayi sezryana alacak gibi duruyoruz..kizlar size yemin ediyorumm o an dünyam basima yikildi sanki. Size gercekten hissiyatimi anlatamamm. Aglamaya basladim. Onlarda durumu acikladilar vs. Sonra esimle annemi cagirablr misiniz dedm.geldiler, esim bsy oldu sandigi icin korkmstu braz. Snra annemde beni aglarken gorunce o da koptu. Beni sezryana alcaklarms hc istemiyorum dedim. Ama nasil agliyorumm. Annem ablam kaynanam esim herkes agliyor, cok kotu oldular. Smdi neden bu kdr abarttniz ki diyenler olacaktir belki ama benm aglama sebebim,sezryani hc hayal etmeyisimdi. Hani son dk bile olma ihtimalini dahi hc aklima getirmemistim hep normal dogum dsunuordum hayal ediyordumm. Hatta buraya ‘nasl bi dogum hayal ediyorsunuz’ dye baslik acmstim.. benm hikayem bambaskaydi. Yasayacagm sey ise bambaska.. neyse,oyle boyle derken sezryani kabul ettimm. Doktorum da geldi, normali cok istiyordun bliorum,yapablirdin de ama inan ki bebegin cok buyuk skntiya girer bak sancilarin dha 100u bulmadan bebegn nabzi yavasliyor ve acilman hc ilerleyecek gibi durmuyor dedi. Doktorda uzuldu hissettm ama kabul ettm. Ameliyathaneye indik, esim bende geleym mi dedi. Evet gel dedim. Komple bayiltacaklarmis beni bilmiordum orda ogrendm. Esim iyiki yanmda olmus o an. 5 saniye bile gecmeden bayiilmstim coktaan. Snra odaya geldigmde bilincim kendine geliyordu ufak ufak. İlk olarak karnim cok aciyor diye aglaşiyordumm hatrliyorum. Hala gidip geliyordu bilincim bazen. Sonra esimin sesini duydum, cok guzel bi oglumuz oldu cok tatli bak maşaallah dedi. Ayyy ben yine basladim aglamaya o kafamin guzel haliyle 😂 bakayim dedim esime, oglumu bi gordumm,dunyalar benim oldu. Nasil agliyorum ama annesinin gülü,annesinin kzuusu bu diye. Anne cok tatli baksana diyordumm. Narkozlu narkozlu herkesi aglatmayi basarmistim. 😂 optum kokladim oglumu. O kadar tatliydi ki… Ki hala oyle annesnin minnoşu 😍 hikayem ne yazkki boyle oldu,yani cokta hayal ettigim gibi degildi. Ama hep hayrlsiini diledigim icin smdi iyiki boyle olmus diyorum. Cnku bebegimin hic suyu kalmamis ve kakasini yapmis. Esim de gormus bunlari. Normalde pek inanmazdm boyle seylere goyaa,sezryana almak icin bahane derdim. Ama bizimki gercekmis.. bana kalsa ben 42 ye kadar beklemek isteyecektim ama bi sekilde bseyler oluverdi. Simdi iyiki sezryan olmusum diyorum,bebegminn sagligi icin. Dun persembe aksami tam18:30da dogdu oglusum. Yururken cok zorlaniyorum. Bebegimi rhat sekilde emziremiyorum canm yandigi icin ama her seye ragmen onun varligi bile yetiyor.. annelik bambaskaymis kzlar gercekten. Anlatamamm kesinlikle. Cok farkli cook baska bir his,duygu,tecrube.. ona kurban olurum been, annesinin btanesi o.. son olarak toparlayacak olursam, kendinizi asla ve asla tek dogum sekli ile sınırlandirmayin. Bu cumleyi kuracagim aklima gelmezdi asla ama iyiki sezryan olmsuum diyorum smdi geriye bakinca..normal diye israr etseydim allah korusun baska skintilar ckabilirdi. En basiti,bebegim kanalda bekledigi icin kafasinda sislik olustu, gececek inşaallah zaten ama bu bir ornekti olabilecekler arasnda. Bebegime gelisim geriligi var denildi kac doktor tarafindan ama allahima bin sukur 41+2 de 3150 gr ve 52 cm dogdu oglum😍😍 evet belki zayif ama geri falan degil hamd olsun😍 szde doktorlarin her dedigine takilmayin cnku nerdyse 5-6 farkli doktor gezdim ve kendi doktorum hep iyi konustu. bobreginede bakildi ve bi problem yok denildi. Suan iyiyiz cok sukur. Sutumuz gelmiyor pek ☺️ hem zarzor emiyoruz biraz da. Mama verdk mecbur,rengi sarardi gibi cnku birazcik. Her sey duzelecek inşaallah 🌼 siz siz olun her daim olumlu dusunmeye calisin. Bz degil Rabbim bilir en hayrlisini.. ben hep ona teslim oldum ve surec boyle isledi. Uzun oldu ama ne kadar anlatabildim ne kadar poztiftir negatiftir bilemem ama hikayenin sonu anne ve bebek icin mutlu bitiyorsa, her hikaye pozitiftir. Kontrollerinizi ihmal etmeyin ve lutfen ama lutfen doguramadim dye stres yapmayin. Her seyin bi akışı var seyri var gercektende. Rabbim herkese hayrli ve kolay dogum nasip etsin. Burada bana destek olan,;halimi hatrimi soran ve bazen sorularimla israrimla bunalttigim herkese teesekkur ediyorum ve helallik istiyorumm.🌼 allaha emanet olun..hepiinizi anne olarak cok seviyorum cnku bizler her seyin en guzeliini hakediyoruz. 🌼 Baska sorulariniz varsa da cevaplarim inşaallah. Herkese hayrli ve kolay dogum nasip etsin rabbimm.