Hilaldurmazzz Nuraaa anlamı yurt mesken, sığınacak yer. Cennet katlarının birinin ismi cennetül meva diye geçiyor ama bugün cami hocasına sordum hiç iyi değil anlamı dedi kafam karıştı 🤦♀️
Minikperi Hilaldurmazzz Meva’ ın Kur’andaki hali Me’va’dır arada bir hemze var. Yanlış okunuyor ve ülkemizde herkes yanlış koyuyor maalesef. Meva olunca anlamını yitiriyor cennet manasını kaybediyor ne yazık ki ama kimse bunu anlamak istemiyor 🤷🏻♀️
Minikperi Hilaldurmazzz onu bilmiyorum sadece anlamının değiştiğini biliyorum. Arapça öyle bir dil. Tek bir nokta hatta harekete değişimi anlamı değiştiriyor hemze haydi haydi değiştirir. Arapça hocası bulup sormak lazım 🌸
Hilaldurmazzz Minikperi hiç çevremde Arapça hocası yok ya sorarmısınız sizin çevrenizde varsa rica etsem ☺️🙈
Minikperi Hilaldurmazzz evet hani yazmışlar ya sığınılacak yer demek diye. O doğruymuş ama cennet olan Me’va şeklinde yazılan. Oh açıklığa kavuştu şükür 😅 Bir de Meva denmezmiş barınak için Maava şeklinde a ve e arası okunur dedi. Her türlüsü yanlış 😅
Hilaldurmazzz Minikperi ayy şimdi ben çocuğuma zor bela 8. Ayda bir isim buldum oda böyle oldu ya 🤦♀️😂😂
Minikperi Hilaldurmazzz bir sürü güzel isim var zamanınız da var içinize sinen bir isim bulursunuz ve adıyla yaşar inşallah bebişiniz 🌸