Ecilata Yeni normal doğum yapanlara sormak istiyorum İlk gebeliği ve normal doğum yapanlara direk doğum başlar başlamaz direk kesi atıyorlarmış bu doğrumu yani gidişata göre değilde direk kesi mi atıyorlar
Aysukuzey06 Ecilata yok ya öyle birsey önce zaten yeterli acilma bekleniyor mecbur ama eger zorlaniyorsan kesi atiliyor. Ama geneldee atiliyor devlet hastanesinde yapiyorlar dogum baslar baslamaz degil tabiki bebek iyice yaklastiginda rahat cikabilsin diye.
cokkasmabeabi Ecilata normalde gidişata göre atılır. Ben beceremedim mesela kes dedim doktora zaten kestim dedi 🥴 ikincide kesi olmadı ama
Hayat123456 Ecilata yok cabim bence öyle bişey ilk doğumum normal oldu hiçte kesi falan atmadilar şehir hastanesinde doğum yaptım dikiş olarak bebeğimin doğum esnasında açtığı yarıklar vardi en en fazla 5 falandı oda korkutma yani kendini gidişat nasılsa ona göre yol izlenir zaten
symag Ecilata çocuk kendi çıkarken yırtılma olursa iki taraflı oluyor. Ama kontrollü kendiler keserse tek taraflı dikişlerin oluyor. Bu daha iyi yani. Kesiği de bebeğin gelisine göre atıyorlar. Bende öyle olmustu
Aleyna-- Lütfen allah rızası için çevrenizdeki cahil ve sensiz insanlara kulak asmayın bende 8 haftalık hamileyim ve bu absürt söylentiler yüzünden ciddi bir fobi edindim. Kız kardeşim geçtiğimiz perşembe günü doğurdu ve son ana kadar kesi yapılmadı diyor ki keside 3-4 dikişlik. Devlet hastaneleri biraz daha aceleci davranabilir belki evet ama bu doktorlarda insan sonuçta
Welcometomylife Bence kesi olmasın diye bekleyip yırtılmasındansa ve saçma sapan dikilmek zorunda kalmaktansa kontrollü bir kesi atılıp doğumu kolaylaştırmak daha mantıklı 🙄
Ecilata Yazılanları okuduğumda anlıyorum ki illaha ki kesi atıyorlar kaçışı yok gibi ilk doğumda teşekkür ederim yorumlarınız iin
Kaykinadile Ecilata bende direk atmıştı doktor istemiyorsan kesi vücut buna müsaitse doktoruna sor atmasın yoksa ona göre bi yol izler
Baharoloji Ecilata hayır doğru değil bazen esnekliği fazla olabiliyor kesisiz olabiliyor zaten açılmayı takip ediyorlar yırtılma olacak gibiyse kesiyorlar ama hissetmiyorsunuz sancılardan bir de uyuşturuyorlar endişe etmeyin
mervekhrgny Canım benim bence normal doğumda en son endişe edilecek şey bu kesi bende ilk doğumunda normal kesili yaptım ve öncesinde çok tedirgindim ama yani inan gözün bile görmeyecek o yüzden düşünme akışına bırak