Cekuz 1 ay öncesinde detaylı ultrasonda normal olan servikal uzunluğum25. Haftada 25 mm çıktı tam sınırda denildi, bu haftalarda bu durumu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlendi, neler yaptınız?
glsnsglm Cekuz bana progestan verdiler sabah akşam kullandım ayağa nerdeyse kalkmadım dinlendim hep 32 de bıraktık normal seviyeye geldiği için
Baharoloji Cekuz bende progesteron kullanmaya başladım fitil olarak doktorum ayağa kalkma dinlen iş yapma gibi bir kısıtlama koymadı günlük hayatıma devam ettim vajinal usg ile ölçüldü değil mi normal usg yanıltıcı oluyor çünkü
Ozgebrcu Cekuz benim de detaylıca 50mm di 30.haftada 25 e dustu. Doktor yat dinlen yatarsan durur dedi 36 ya kadar yattim 36.hafta bitince o hafta 3 gün disarda gezdim ertesi gün 37+2de suyum geldi . Bol bol yat dinlen benim yemeklerini falan da annem yapti
Sebnem9593 Cekuz 24haftadan var bende sürekli yatarak günde 2kez progesteron fitil haftada 1 proluton iyne kullaniyorum 32+6oldum 36ya kadar devam et ilaclara yatmaya dedi doktor
Cekuz glsnsglm bana da dinlenme ve progesteron önerildi, Yalnızca dinlenme yeterli geliyosa çok iyi umarım bir anda ilerleme olmaz 🙏🏻
tlhmrv glsnsglm progesteronu kesince kısalma başladı mı hemen ? Bnde şuan 33 um haftaya kescek büyük ihtimal 34 de birkainca kötü olur muyim diye korkuyorum. Bnde ev içinde yemek yapıyorum dolaniyorjm bide çocuğum var mecbur onlada ilgileniyoeim sürekli yatilmiyor
Cekuz Baharoloji sizin kaç haftalıkken tanı koyuldu? Evett önce karnımdan görüldü rutin kontrolde sonra da emin olmak için vaginal bakıldı
Cekuz Ozgebrcu bana da böyle söyledi doktorum, 13 aylık bebeğim olduğu için extra hareketliydim sanırım ondan dolayı oldu, şimdi dinlenmeye çalışıcam ama yeterli gelmez diye çok korkuyorum. Sanırım bu haftalarda serkülaj yapılamıyormuş
glsnsglm Cekuz ayağa pek kalkmayın rahim ağzı uzayabiliyomuş çünkü ağır iş de yapmayın güzel düşünün💓
Baharoloji Cekuz ayrıntılı usg da 19. Haftada 34. Haftaya kadar progesteron kullanacağım 1 haftam kaldı 30 mm di
Gdmr tlhmrv ben 35 haftalığım üstelik serklajlıyım ona rağmen doktorum hala progestan ve yatışa devam ettiriyor serviks uzunluğum 30mm
glsnsglm tlhmrv haftaya perşembe günü doktor kontrolüm o zaman görücez inanın ben de merak ediyorum bunu
tlhmrv Gdmr bnmde kesmez insAllah arada dışarı çıkabilirsin evde yemek vs yapabilirsin dedi artık kısıtlamiyor bni bnde biraz rahatlamıştım ama dikkat etmek lazım demekki yine. 😏
Canankara1992 16 haftada 27 mm çıktı progesteron başladı detaylı ultrason girdim 30 mm sorun yok dedi 4 gün önce kontrole gittim 5 cm dedi progesteron kesti ilişki hala yasak dedi korkuyorum bende yaa böyle duyunca 5 cm nasıl oldu anlamadım gitti bütün kontroller karından yapıldı burada 26 haftalık oldum
tlhmrv Canankara1992 26 haftalikda 5 cm dusuyo nasıl ilacı kesiyo tam tersi yeni ilaçlar iğneler verecekken
Canankara1992 @tlhmrv bilmiyorum ya 5 cme mi uzadı acaba 50 mm yani aklıma o geliyor 30 mm demişti en son
tlhmrv Uzamistir canım o zman 5 cm olsa seni hastaneye yatırır yeni ilaçlar verir o aşırı düşük . 50 cmdir oda çok çok iyi zaten 🙂 Canankara1992
Alizee tlhmrv 50sm yarım metre yapıyor yapıyor cnm, o kadar rahim ağzı uzunluğu olamaz :) 5sm 50 mm demek oluyor. Buda çok iyi ❤️ Allah hepimize yardımcı olsun 🥰
Canankara1992 Hepimiz kolaylıkla sağlıkla atlatalım kızlar inşallah Allaha emanetiz korktuklarımıza ugratmasın inşallah