Kader-clk Grade 2 3 ne demekmiş? Ben şöyle bir şey yaşadım tüp benek için görüştüğüm doktor bir dış doktordu Opu ve Transferleri Beylikdüzü Medicana’da yapmıştık. Orada 23 tane yumurtam toplandı 13ü en iyi kalite 5. güne ultaştı dediler laboratuvardakiler. Doktor da sonra bizle konuştuğunda embriyolarınız en iyi kalitede dedi. Sonra bu doktor biraz para göz çakal gibi geldi bana ne bileyim işgillendim zaten baştan beri enerjim de pek tutmamıştı böyle şeyleri hissederim ben. İlk tek embrio denedik tutmadı hadi dedik olabilir ilki tutmayabilir diyorlar genelde, 2. tek embrio transferi olacağı zaman ben konuşucam hastaneyle sen hemşiresin isterseniz 2 koyalım dedi, sonra vazgeçti embriolog değişmiş kabul ermedi dedi ama baktım transferde hala aynı Embriyolog vardı. Ben bu sebeplerden işgillenince Cerrahpaşa’da bir profesöre gittim tanıdık doktor referansıyla. O bana embriyoları İstanbul Tüp Bebek merkezine taşıttı. Oranın laboratuvarından çok memnun kaldım. Hatta daha taşıdığımız gün bize dedi ki bazen 5 günlük blastokist dedikleri embrio Balat aşamasında bırakılıyor bilerek yani 2 ya da 3 günlük tam gelişmemiş olabiliyor demek istedi sanırım. Kalitelerine dair bana en iyi demişlerdi ya taşırken İst Tüp bebektekiler belge istedi belge bile veremediler elime… Ki dedikleri de çoktu transfer günü bir çözdüler 5AA Blastokist değil, 2 AB Blast. 2 çok ama çok düşük bir kalite yani. Ama bizim yumurta spermlerden değil dondurma kaynaklı bir problemden dolayı. Bilerek yaptılar bence. O doktor bunu koysa tutturamayacaktı belki ama Cerrahpaşa’da Akademisyen olan doktorum 2AB çift embriyoyu bile tek seferde nokta atışı tutturdu 🤲🏻🙏🏼🥰🥰 Yani Grade ne demekmiş bilmiyorum duymadım ama benim en iyi denen embriyolar bile o kadar düşük olduğu halde tuttu. İlk doktor o kadar stres yaptırıyordu ki bana bilerek sanki transfer esnasında bu doktor böyle yağ gibi yaptırmaya anlatamam sesi bileme kadar güven vericiydi ki. Hangi embriyonun tutulacağı inan hiç belli olmuyor yani. İnşallahh bizim gibi çok uğraşmadan tez vakitte sonuç alırsınız 🙏🏼🙏🏼😇