Kadermiray Arkadaşlar merhaba iki yıldır çocuk istememize rağmen olmuyor dün hormonlarıma baktırdım 3 günde ama doktor yok iyi mi kötü mü anlamadım yorumlar mısınız resim link ekledim PROLAKTİN 9.25 ESSTRADİOL 30.18 SErbesrt T4 1.21 TSH 1.04 Serbest t3 3.33 Fsh 6.54 Lh 6.87 https://www.resimupload.org/r/7k3ClH
1palyaco Kadermiray bence farklı doktora da görünün. Biz bu değerlerin ne demek istediğini anlayamıyoruz bizde internetten bakıyor veyahut başımıza gelen birşeyse ona göre cevap veriyoruz . Ama örnek veriyorum x değeri benimkiyle aynı değere sahiptir yani ben sana o değer için normal birşeyin yok derim çünkü bana doktor öyle demiştir ama o değer aslında gebelik oluşmasında belki de normal değildir. Oyüzden bir doktor ile sabit kalmayın doktor değiştirin genetik pıhtılaşma testi yaptırın.
Kadermiray Değerler hakkında çok konuşma gördüm aslında merakımdan da duramadık yarın farklı doktora gideceğim genetik ğıhtılaşma testi ne demek doktor mu öneriyor
1palyaco Kadermiray yo anlıyorum aynen bende buraya çok soru soruyorum . Genetik test ve Kan pıhtılaşma testi devlet hastanelerinde üç ve daha fazla düşük, kimyasal gebelik veya kürtaj sonrası yapılıyor . Mesela ben kalp durması sonucu kürtaj oldum bu yüzden şehir hastanesinde genetik test ve pıhtılaşma testi verdim . Kan pıhtılaşmam var ise kalp durmasına neden oluyor veya genetikte bir bozukluk varsa oda . Bunları öğrenebilmek için yaptrdım . Sizde yaptırın her devlet hastanesinde olmuyor tıbbi genetik bölümü olan hastanelerde yapabilirsiniz . İki yıldır denediğinizi olmadığını söyleyin kürtaj düşük kimyasal gebelik yaşadıysanız onu da belirtsin ailede yaşayan varsa onu belirtin yaparlar sonuçlar geç çıkıyor tabi.
1palyaco Kadermiray kiminde iki aydan fazla sürüyor çıkması kiminde daha az. Benim 15 20günde çıktı . Devlet ücretsiz yapıyor özeller ücretli . Ama dediğim gibi iki yıldır denediğinizi ve gebelik ile ilgili olumsuz geçmişiniz olduysa belirtin yoksa yapmayabilir .
Kadermiray Yok yaşamadım ilk gebeliğimde 2.ay olmuştu ama 1 yıldır olmayınca sorun mu var diye düşünmeden edemiyorum stres te yapmıyorum anlamadım
1palyaco Kadermiray bence farklı doktora gözükün belki farklı testler ister . Sorun yoktur sağlıklı bir gebelik geçirip birtane bebek dünyaya getirmişsiniz sanırım anladığım kadarıyla . Varsa da tedavi edilebilecek birşeydir siz farklı doktora gerekirse farklı doktorlara görünün iki tane ile sabit kalmayın . Genetik ve pıhtı testi yaptırayım mı diye de sorun . Çoğu doktor gerek yok diyor bana doktorum öyle dedi ama ben yine de gidip yaptrdım sonucuma göre pıhtılaşmam var gibi gözüküyor sonuçları henüz doktora göstermedim .
1palyaco Kadermiray ve birşey daha ben bebeğimi kaybetmeden kürtaj olmadan önce doktora gidiyordum kontrol için , doktor kapı önünde bilirsiniz sıra beklerken insanlarla tanışıyorsunuz ben ozaman bi abla ile tanışmıştım yüksek oranda kan pıhtılaşmam var oyüzden çocuk sahibi olamıyorum düzelsin diye ilaç kullanıyorum falan demişti . Bu hiç olmayacağı anlamına gelmiyor tabi sadece düzelmesi gerekir ve düzelebilecek brşey .Oyüzden önemli birşey olabilir pıhtılaşma .
Kadermiray Mom0888 önce ben görünmek istedim açıkçası bu ara adetim de gecikmeye başladı bi düzensizlik te yaşıyorum normalde saati saatine olurum hormon testleri nasıl onu da bilmiyorum internetten PROLAKTİN 9 yüksek diyorlar o yüzden buraya yazdım
Mom0888 Kadermiray doktorunuz daha iyi bilgi verir ovulasyon testi kullanın derim belkide yumurtlama günü denk gelmemiştir sonuçta herkesçe değişkenlik gösteriyor mesela ben adetin son günlerine doğru yumurtlama yaşıyorum yada en basında
QueenMTM231120 Her hastanenin referans aralığı farklı net birşey demek mümkün değil , yalnız bizim. Buradaki değerlere göre normal aralıkta prolaktin ve diğerleri, sadece t3 test sonucu yüksek ilaç verebilir , troid gebeliğe engel olabilir
Kadermiray Doktor polikistik over var dedi ama düzenli adet olurken bu tanı konuşabilir mi özel kliniğe gittim climen diye hap verdi bu ay kanamalı kist düştükten sonra da klomen vericem dedi