9423 Şimdi benim bebeklerim ikiz 1-1,5 hafta öndeler. Ben günlük menümü sayayım siz ona göre bir beslenme düzeni oluşturun ama bunları her Allahın günü rutin yedim gebelik başından beri sapma çok nadir olmuştur.
Sabah; 2 yumurtalı Menemen ya da patatesli yumurta, Peynir, zeytin, az ekmek. İçecek olarak süt, ayran, ev yapımı meyve suyu (annemlerin yaptığı kavanozlarım vardı)
Ara öğün; Shake makinesi ile ya da robot bile olur: Süt ya da sade kefir, muz( muz kilo aldıran en önemli meyvelerden) taze kırılmış 3 ceviz (omegası daha etkili oluyor), 1 avuç fındık, kabak çekirdeği içi, badem ne varsa. Bazen evde bvarsa donmuş çilek ya da böğürtlen falan da katıyorum. Hepsini karıştırıp içecek yapıyorum. Çünkü ben kuru yemiş yemeyi sevmiyorum giyebilecekseniz hepsinden bir avuç.
Ara öğün; Evde hangi meyve varsa elma, şeftali, nektarin, ben yeşil ekşi elmalardan çok yedim hamilelik boyu.
Ara Öğün; Manda yoğurdu(bebeğe kilo aldırmada etkili) içine semiz otu ve salata. Bu şekilde ara öğün yapmıyorsam o gün canım istemediyse muhakkak akşam yemeği yanına manda yoğurdu koyarım.
Akşam; karbonhidrat abartmayacak şekilde, protein, salatayı her gün yapmıyorum canım istemiyor pek. Ama haftada en az 3 4 akşam düzgün protein tüketiyorum kırmızı et ya da tavuk yani. kıymalı yemekleri pek saymıyorum çünkü kaç gr protein tükettiğimizi o zaman çok anlamıyoruz.
Gece öğünü; midemi bastırsın diye bir-iki salata ya da muz, bazen de eski kaşar. Eski kaşar sabah kahvaltı öncesi ya da yatmadan önce yiyorum illa gün içinde o da kilo aldırıyor.
Meyveli kefir içiyorum, meyveli yoğurt, küçük sütlerden dolapta hep var ara öğün olarak da içiyorum bazen. Bu şekilde bunları her gün tüketiyorum. Ve günlük 3 litreden fazla su ben ikiz oldukları için öpün konusunda çok dikkatli oldum hep. Bir öğünde mesela peynir yemezsem başka öğüne kefir ekledim gibi. Ve inanın hala çubuk gibi kollarım çok fitim bu yemeye rağmen 😄