Selamlar kizlar.bende buraya heyacanla doğum hikayemi yazacağım günü bekledim.İlk kızıma doğumum normaldi.O gün doğum günümdu ve hayatımın en güzel günüydu,en güzel hediyesini almıştım.ikinciye de ogluma uzun zaman sonra hamile kalabilidim.hep normal olacak diye hayal ettim,hem tecrübeliyim hemde zaten ikinci çocuk kolay olur diye.35 haftaya kadar çalıştım sırf işten çıkmadım doğumum kolay olsun diye.ayak üstü tempolu çalıştım evimde islerimi yaptım.38+5 ken gece 2 de sancım başladı.hemen anladım zaten kalktım dakika tuttum duzensizdi.dus aldım egzersizleri açtım yaptım yürüyüş yaptım.sabah altıya kadar dolaştım durdum,dua okudum ,meryam Ana otu,ılık süt zeytin yağı.akliniza gelebilecek herşeyi yaptım inanin.sabaha karşı uyuyakalmisim yedi gibi sanciya uyandım ki nisanim gelmiş. Sancilarimda onbeş dakikada geliyodu.esim uyandı gidelim dedi gitmedim hastaneye.oglen 12 ye kadar dayandım.sancilar bes dakikaya dusunce kızımı giydirdim güya oynaya eşimle hastaneye gittik.guya normal doğum yapicaktim herkese öyle söyleyecektim,kendim ayag kalkıp kızımı karşılayacaktım.neyse hastaneye gittik açıklığa baktılar 2 cm🥺 serum taktılar.bebek kanalda değil ama sancıyla inebilir dedi doktorum.odada sanciya devam ettik egzersiz vs.dort saatin sonunda sancılar 2 dakikaya düştü.ama açıklığa bakiyolar hep 2 santim.bebek kanalda değil,daha beter nerdeyse iki göğsümun arasına çıktı.nefesim daralıyor karnım sepsert oldu.doktorum ya imza atarsınız ya ben sorumluluk almam dedi,çocuk strese girdi dedi.bu sancıyla normalde doğuma aliyoruz ama asla bebek inmiyor asla açıklık olmuyor dedi.orda ağladım sadece biraz daha bekleyelim dedim imza attım.sicak suyla belime masaj yaptılar egzersiz çömelme derken bir saat geçti.esim gitmiş imza atmış bizi riske atmamak için.apar topar ameliyata alındım.inan ameliyata beş dakikada ciktiysak üç defa sancım geldi.igne vurulmadan önce bı bakın acikliga dedim baktılar halen yoktu.ameliyatim tam 50 dk sürdü.doktor bana çok kızdı normal için ısrar ettim diye.cunku bebek yukarda organlarımi sıkışırmıs sezeryanla bile zor aldı.bebegi çektiğini,organlarımi cekistirdigini hep hissettim.bebegi çıkardılar en az kırk dakikada öyle uğraştı çünkü çok fazla kanama olmuş.bebek kakasını yapmış falan.sonuc olarak ameliyat bitti odaya geldik.dort saat sonra uyuşukluk geçince karnımın organlarımin ağrısından hastaneyi inlettim.yemin ederim normal doğum sancısı hicbiseydi o acının yanında.agri kesici vuruyolar iki saat sonra bağırmaya başlıyorum.doktor bana sen hem normal hem sezeryan doğum yaptın diyo.agrilar normal diyo.bebegime gelirsek tek tesellim onun iyi olmasıydı.ama ağrılardan ilgilenemedim sarilik oldu.uc gün sonra kontrolde kanında enfeksiyon çıktı sarılık çıktı ve hastaneye yatırdık.kendm halen yatıp kalkamiyorum biri olmadan,ağrı kesici olmasa intihar edecek duruma geliyorum ama üç defa hastaneye gidip zorla bebeğimi emziriyorum.kuvez bulamadık çok uzak bir hastaneye yatırdık mecbur.onu görünce tüm ağrılarım geçiyor,durumu iyiye gidiyor.bense halen toparlanamadim.bu arada oğlum 3800 /51 cm dogmustu.herkes nasıl güzel bebek demişti.uc gün evde kaldık 550 gram zayıflamış. Sağlık olsun hastanede en azından benden iyi bakiyolar diye teselli ediyorum kendimi.cunku benim şuan kendime faydam yok.gece tuvalete kalkacak olsam eşimi uyandiriyorum.ama olsun oğlum evimize gelince her acıya degecek.pozitif bir hikaye yazmayı çok isterdim ama kısmet.halbuki kızımda hiç bişey yapmamıştım çok güzel geçmişti herşey,bu defa da ne yaparsam yapayım olmadı.insallah sizler daha güzel yasarsiniz bu dönemi.olumsuz hikayelerden etkilenmeyin,çünkü herkesin hikayesi farklı.planli sezeryan olana saygım sonsuz ama gerçekten normal doğumda hiç zorlanmamistim.sizde elinizden geldiğince normal doğum için bekleyin..