berenmomss Asdfgh_jkl tabiki canım genelde hep ense kalınlığı var diyorlar zaten anlamsız şekilde. Kaç haftalıksın?
Dyygu-ky Asdfgh_jkl bizimde ense kalınlığı yüksek cıkmıstı down olabilir risk yüzdesini artiriyor dedi doktor fetal dna yaptırdık temiz geldi yani ense kalınlığı genetik de oluyor yapısal da endişelenmeyin bence geri kalan herşeyi normalse 🐣
Asdfgh_jkl berenmomss 23+2 ense kalınlığı 6.4 dedi test yaptır dedi ama kabul etmedik imza aldılar istemediğime dair
Asdfgh_jkl Bugün başka bir doktora gittim 23.haftada bir bebeğe down sendromlu diyebilmemiz için ense kalınlığı 8 in üzerinde olması gerekir dedi. Benim bebeğin ense kalınlığını 6.2 olarak ölçtü. 2 li ve 3 lü test sonuçlarıma baktı ikisinede güzel dedi. Down sendromlu bebekte serce parmağı ve bacak kemikleri kısa oluyor dedi onlara baktı ve hepsi normal çıktı sapa sağlam bebege nasıl down sendromlu dediler öyle bir sey yok sakın moralini bozma beslenmene dikkat et hiçbir sorun yok dedi. Ve dünkü doktor kalbinde 1 parlaklık var demişti bu doktor iki kere baktı ve parlaklık olmadığını söyledi 🙏🙏 içime su serpildi şükürler olsun bundan sonrası Allaha emanet 🧿 kader-sefa2101 Dyygu-ky A_svgn Drnrabn berenmomss
Drnrabn Canım ilk gebeliğimi ensesi kalın down sendromlu olur dedi bana baya belli kalınlığı dedi olsun dedim Rabbimden gelen birşey valalhi maşallah gayet sağlıklı doğdu doktor beni korkuttugu ile kaldı yani
Drnrabn Asdfgh_jkl bol duadan başka yapabilecek birşey yok kuzum inşallah hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli alırsın bebeğini kucağına
Asdfgh_jkl 2 li ve 3 li tarama tesleri temiz çıkmıştı bugün detaylı ultrasonda ense kalınlığının yüksek olduğu söylendi
A_svgn Benim ultrasonda normal görünüyor dedi ama buda yanıltabilir bilgin olsun dedi yinede gönül rızasıyla yaptırmadım 12+5 ve ilk gebeliğim rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ❤️🤲🏻
Asdfgh_jkl A_svgn detaylıya kadar sürekli kontrole gittim ve birden fazla doktora hicbiri ense kalinligi fazla dememisti detayli ultrasonda doktor söyleyince beynimden kaynar sular döküldü
kader-sefa2101 Okuyunca çok korktum ben 2 Li test yaptım sağlıklı normal değerler dediler her kontrol de de sorun yok diyorlar 4 lü de yaptık geçen günlerde ve 17 haftalık olduk ilerde sağlık sorunu çıkabilir mi 😟😟😟
Asdfgh_jkl kader-sefa2101 benimde bu haftaya kadarki kontrollerde bundan hiç bahsedilmemisti 23. Haftada söylendi
Asdfgh_jkl Dyygu-ky evet normal burun kemiğine normal dedi inşallah Allah bizi evladımızı sınamak sağlıkla doğar
kader-sefa2101 Asdfgh_jkl rabbim sağlıkla kucağına almayı nasil eylesin inşallah 🙏🏻 Gebelikte sağlıksız deyipte doğunca sağlıklı bebek olduğunu çok duydum sizinde öyle olur inşallah
Drnrabn Asdfgh_jkl aman çok şükür elhamdülillah rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah canım çok sevindim 😍
2lokummannesiii Asdfgh_jkl Ben 3.5 sonrasını riskli diye biliyorum. Fetal Dna yaptırın bence çünkü çevremde 6 üzeri hiç duymadım. Bence de sağlıklıdır olmasa taramalarınız da normal çıkmazdı. Acaba diye düşünmemek için yaptırmanızda fayda var gibi. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin tüm annelere.
Asdfgh_jkl @"erkekannesiben 3 sınırı 12 14 haftalıklar içinmiş benim 24 . Hafta bitiyor doktor sınır 6 senin 6.2 çıktı dedi