gamzecgr Gebeysek1 4 kilonun üstünde olunca normal doğum zor oluyormuş diye biliyorum bebek kanala takılabiliyormuş ya çıkarken omuz kırılma,çıkma yaşanabiliyormuş o yüzden en iyi yönlendirmeyi doktorunuz yapar bence zaten
Arzu_Ak Gebeysek1 bende yanlış kilo ölçümü yapmışlardı 3300 dediler normal doğum yaptım 4310 gram doğdu bebeğim ve doğum sırasında omuz takılması yaşandı şükür ki birşey olmadı bebeğime şanslıymışız,tabi makatıma kadar dikişliydim 1 buçuk ay hiç oturamadım bence riske atmayın emin olun sezeryan daha iyi olur diğer türlü kilolu bebekle normal doğum sıkıntı
Simge_celen_ozyildiz_ Gebeysek1 kilolu bebek de riske atmamak hem kendi sağlığın hem bebek sağlığı için sezaryenle doğum daha mantıklı geliyor doktor önerisi nedir hiç konuştunuz mu doğum için Ki kaldı ki dikişsiz mümkün olmayacağını düşünüyorum çevremden duyduğum kadarıyl
Zeyneb_mihrap76 Gebeysek1 ben 41+3 te 4 kilo 180 gram olarak Kızıma doğum yaptım omuzlu takıldı kesi atıldı sanırım popoma kadar halen cesaret edipte o dikiş nereye kadar diye aynadan bakmadım normal doğum iyidir ama doğum anında bebeğin omzu takıldı doktor bile panik oldu bu panik halini de bana hissettirdi ben stres oldum şuan ikinciye hamileyim yine iri bebek ben doktorla konucam 4 kiloya yaklaştığında açılmam varsa suni sancı versin ve doğum başlasın öyle 40 veya 41 leri beklemek istemiyorum tüm vücut gelişimi oluşursa
beyzaguvendi konudan bağımsız beslenmeniz nasıl bebeğiniz nasıl kilo aldı ben de kilo alması için uğraşıyorum😊
Gebeysek1 beyzaguvendi ben normal beslendim. Açıkçası ne muz ne ceviz yemedim.. sadece ben süt ve yoğurt tüketimine dikkat ediyorum, dişlerim güçsüz olduğu için.
Gebeysek1 Simge_celen_ozyildiz_ özelddki doktorum 3800 üzeri sezeryan diyor. Devlette doğum düşünüyorum devlette 4500 grama kadar normal doğum diyor
Gebeysek1 Zeyneb_mihrap76 bende öyle büyük kesilerden ve stresli bir doğumdan korkuyorum. İlk doğumum olacak. Sezeryan istemiyorum ama normal doğurup mahvolmak da istemiyorum
Ertbus Gebeysek1 ben 40+2 de normal doğum ile 3900 doğum yaptım 4 ün üzeri olmadığı halde kesi yapıldı dikiş atıldı doğumdan sonra dikiş olduğu için çok acı çekmedim ama oturup kalkarken sağ tarafıma doğru otururken biraz güçlük çekiyordum 43 gün sonra spiral taktırmak için bir doktora gittiğimde doğumun çok mu zor oldu dedi evet dedim çok dikiş in var dedi cesaret edip kaç dikişim olduğunu sormadım bebek iri ise mutlaka epizyotemi yaparlar onun olmaması için perine masajı diye bşröey varmış onu deneyebilirsiniz bende doğumdan sonra öğrenmiştim
Thenorth88 Ben 4.750 gr doğmuşum annemde minyon bi kadındı gayet rahat doğurmuş, kuzenimin bebeğide 4.500 doğdu oda normal oldu, tabiki doktorlar daha iyi bilir ama artık 3800 üstü illa sezeryan diyen doktorda nebilim 🤷🏼♀️
emelbulbul Tamamen genetik olduğunu düşünüyorum babeğın kilo alımı bide zaten o kadar yüksek kiloda bebek doğurmek hem anneye hem bebeğe zarar. Zaten kilo alımı sonradan oluo ayrıca bebek o kadar yüksek kilodaysa 4 üstü normal doğumu çok desteklemıorlar
Minikannesi00 Gebeysek1 benim 4 kiloydu ,çatı kemiklerim darmış. Doktor normal doğum ihtimalin yok ama olsaydı da birsürü dikişin olurdu ileri yaşalarda rahim sarkması idrar tutamama vs yaşarsın normal doğumun anlamı kalmazdı dedi. Bence sende riske atma , doktorun ne derse onu dinle
Gebeysek1 Minikannesi00 devletteki doktor 4500 grama kadar normal diyor.. özeldeki de 3800 geçerse bile sezeryan yaparım diyor. Aslında maddi açıdan devlette doğum istiyordum ama pek mümkün değil gibi
Nur_b Gebeysek1 4500e naaıl normal doğum diyorlar anlam veremedim. 4 kilonun üstüne normal riskli ya başka hastaneye git bence bi