Turkaann Kızlar yoğun bir idrar yolu enfeksiyonum varmış ve antibiyotik kullanıyorum 27 haftalık hamileyim ama bebeğe zararı olur mu diye içim hiç rahat değil doktorum kullanabilirsin dedi ama benim gibi kullanan var mı ? Kullanıp doğum yapıp bebeğe zararı olmadı diyen var mı ? Merak ediyorum ama kullanmamanın daha kötü sonuçlar doğuracağına inanıyorum bir yandan da
MirsT Turkaann dişimden çok çekiyorum ben de birinci diş atagım da iltihabında fırçalayarak atlattım ama ikinci de geçmedi ateş daha riskli dediler dişçim kadın doğum uzmanı dr um ve dr kardeşim zararsız dedi agumentin kullandım
35aysegul Turkaann ben başka sebepten kullandım daha bugün bitti. Enfeksiyon için verdiyse mutlaka kullan ve bitir canım yarım bırakma antibiyotiği doktor ona göre veriyor zaten. Ben diğer ilaçları erken kestim ama antibiyotiği tamamladım evet insan rahatsiz oluyor ama hastalık durumu daha da sıkıntı bebeğimizin gelişimine olumsuz etki yapar uzun sürmesi. Benim arkadaşım da idrar yolu enfeksiyonu için son aylarında antibiyotik kullandı şimdi kızı 3 aylık çok şükür çok iyi 🙏🏻
Busrata33 Turkaann doktorun gerek gördüyse tabi kullanmalısın bir zararı olmuyor benim antibiyotik alerjim var da kullanan çok kişi gördüm.Enfeksiyon olması antibiyotikten daha kötü tabiki.
Blossom Turkaann İdrar yolu enfeksiyonu hamilelikte tehlikeli. Erken doğum ve düşük sebebi üstelik. Gerekli olmasa vermez doktor.
Doktoranneyledevam Merhaba, gebelik döneminde özellikle bir süreden sonra size ve de bebeğinize zarar vermeyeceği kanıtlanmış antibiyotikler kullanılabilir. Doktorunuz da bunlardan birini reçete etmiştir. Bol su içmeyi de ihmal etmeyin
Emotion123456 Doktoranneyledevam merhaba bir süreden Sonra demişsiniz ben de 10 haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonu için agumenyin verdi doktorum ama kullanmadım korktum bebeğime bi şey olur diye siz doktorunuz sanırım ne kadar süreden sonra kullanılmalı sizce
Turkaann Doktoranneyledevam piyeloseptyl 100 mg hap yazdı günde 3 defa onu kullanıyorum sizce kullanılabilecek bir ilaç mı ? Acilde yazdılar o yüzden başka bir doktora soramadım siz doktorsunuz sanırım bilgi verebilirseniz çok sevinirim 🌸
Doktoranneyledevam Emotion123456 doktorunuz gebeliğinizden haberdar ise ve uygun gördüyse kullanabilirsiniz.
Baharoloji Turkaann bol bol su için en önemlisi bu günlük ped peçete falan kullanmayın 2-3 kez iç çamaşırınızı değiştirin iç çamaşırlarınızı sabunla yıkayın. Vajinal bölgeyi yıkamayın özellikle sabun falan sürmeyin florası bozuluyor iyileşmiyor çok uzun sürdüyse idrar kültürü yaptırın tahlili değil ne ürüyorsa ona uygun antibiyotik verilir gereksiz kullanmamış olursunuz
Turkaann Baharoloji idrar kültürü verdim sonuçta kontaminasyom görüldü yazıyor ama daha henüz sonucumu bir doktora gösteremedim acilde vermiştim çünkü testi, çok teşekkür ederimm
Doktoranneyledevam Turkaann doktorunuza gebeliğinizi belirttiyseniz ona göre yazmıştır muhakkak, o sebeple kullanabilirsiniz.
Baharoloji Turkaann birden fazla çeşit var o zaman doktorunuza gösterin uygun olanı yazacaktır siz diğer şeylere de dikkat edin
Mevagamze Turkaann bende bugün kan verdim enfeksiyon çıktı antibiyotik verdi başladım kullanmaya enfeksiyon geçmezse daha kötü canım doktoruna söyle ona göre verir ilacını