Selam kızlar ❤️size doğum hikayemden bahsedeceğim.
Bebeğim de 30. Haftadan itibaren 2 haftalık karın çevresi geriliği vardı. Birde hamileliğe başladığımda 5 cm lik miyomum 10 cm e kadar hormonların etkisi ile büyüdü. Beni 32. Haftadan itibaren perintoloji takip etti. Normalde 38+3 e sezeryan tarihi verildi. Bu arada bu benim 2. Doğumum olacak. Oğlumu 11 yıl önce normal doğum ile doğurdum. Miyomun etkisinden ve bebişin makat geliş olacağından sezeryana karar verildi. 37+5 te kontrole gittiğimde bebişin kilo almadığını aç olup olmadığımı sordular. İyi ki tokmuşum yoksa doğuma alacaklardı. Yarın doğuma gel dediler. Bunu duyunca elim ayağıma dolandı. Neyse ertesi gün doğuma geldim. Ameliythaneye aldılar spinal iğnesi inanın hiç acıtmıyor. Sonra bi değişik bi his geliyor dokundular hissetmedim bile. Çekiltirmeleri hissediyorsunuz ama canınız hiç acımıyor. Sonra bi boşluk hissettim bebişimin sesini duydum o an varya dünya yansa umrumda değil hemen bebeğimi temizlemeye falan başladılar o duygu öyle bi farklı ki çünkü o kadar çok korkuyordum ki karın çevresi geri olduğu için zayıf olacağını biliyordum doğal olarak küvezde girer diye korkuyordum çok şükür 2590 gram doğdu muhtemelen doğumda miyomum kanadığı için miyomumuda aldılar sonra gözlem için bi odada beklettiler o detaylar çok ta önemli değildi. İlk kalkış çok zor olmadı yani dayanılmayacak gibi değildi iki gün sonra taburcu oldum bebeğim ve benim de sağlığım gayet iyi. Bugün üç günlüğüz. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz hepinize hayırlı doğumlar diliyorum❤️