Merhaba sevgili anneler 35 yaşındayım 10 senelik evliyim 2018′de bebeğim 6 aylıkken anomaliler yüzünden karnımda öldü ölü normal doğum yaptım.2020′de 2 aylıkken kalbi atmadı kürtaj oldum.ve şükürler olsun 3. kez hamile kalmıştım bu sefer de beyninde kist olduğu söylendi sonlandırma teklif verildi fakat ne olursa olsun doğuracagimi söyledim. 30 haftalıkken sandalyenin bacakları kırıldı ve düştüm düşerken Bir elimle karnımı diğer elimi de bilerek arkama attım düşüşümü hafifletmek için bebeğime bir şey olmasın diye ve bu yüzden dirseğim ve bileğim paramparça oldu 7 saat ameliyatta genel anestezi altında kaldım dirseğime 2 platin 18 vida ve bileğime çiviler takıldı sıfır ağrı kesicisiz ameliyattan çıktım ve o ağrıyı sancıyı 3 gün 3 gece gözümü gözüme değdirmeden kıvrana kıvrana çektim hamileydim ve hiçbir şey kullanmama izin vermiyorlardı. 21 haziran’dan beri kolum alçıda. 37 + 3′e geldiğimde sabah 6′da az az suyumun geldiğini fark ettim istediğim zaman tutabiliyordum istediğim zaman bırakabiliyordum o nedenle suyummu değil mi anlayamadım 3 saat daha evde bekledim. Tekrar lavaboya gittiğimde kırmızı kanlı nişanimin geldiğini fark ettim. Hastane çantamı alıp eşimle hastaneye gittiğimizde saat 12 gibi yatışım yapıldı istanbul tıp fakültesinde takibim yapıldığı için direkt oraya gittim. Suyun gelmesinden 12 saat sonra suni sancı verdiklerini söylediler hemşireler çünkü kendi sancım yoktu alttan fitil şeklinde suni sancı verdiler akşam 6′da. Gece 1′e kadar suni sancıyı çektim yavaş yavaş açılma oluyordu ve gece 01:00 dan sonra suni sancı kesildi yarım saat sonra kendi sancım başladı. Her 5 dakika arayla şiddetli sancılar giriyordu kasıklarıma dayanmak çok zordu. Ve gece 01.den sabah 6.30′a kadar sancımı çektim ve şükürler olsun ki 9-10 santim açıklıkla 6.33′te yavrumu kucağıma aldım. Bu arada kolum kırık ve alçıda olduğu için çatalın iki kolundan tutup ıkınmamı söylediklerinde tek elimle tutunup güç alabiliyordum. O kadar çok yorulmuştum o kadar zordu ki benim için. sancılarım geldikçe sonuna kadar ıkındığım halde iki hemşire kollarını birleştirip karnıma baskı uyguladılar ve ancak bu şekilde doğum yapabildim tabii ki alt taraftan da kesik ve dikişlerim mevcut. Doğum yaptığım anda kafamı kaldırıp bebeğime baktım sadece onu görmek istiyordum onu alıp götürdüler. doktor plasentanın çıkması için tekrar ikinmam gerektiğini söyledi ve plasentayı da ikına ikına zorla çıkardım. 08.08.23 de 06:33de 2 990 gram 48,5 santim bebeğim şükürler olsun ki dünyaya gelmişti ama ben de bitik ve yorgun bir haldeydim. Tabii ki emzireceğim için yine sadece parol verildi.Ben de isterdim en pozitif doğum hikayem diye başlık atmayı fakat o kadar zor geçti ki. Bu yıl benim sınavımdi adeta son 3ay içinde yaşamadığım kalmadı sağlığın vücudundaki her zerrenin organın işleyişinin ne denli önemli kıymetli olduğunu daha iyi anladım. Rabb’ime hamdü senalar olsun. Rabbimden gelene boynumuz kıldan İnce. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin . Sancılarımı çekerken ve doğum anında bile Rabbim bütün hamilelere kolay sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah diye dua ettim çünkü ancak çeken yaşayan bilir. Allah’a emanet olun Rabbim yavrularımızı bize bizi de onlara bağışlasın Amin ecmain 🤲🏻