Arassimo mevsimsel bir peynirdir ,mayis ayinin sutuyle yapiliyor,yoresel urunlerde bulunmaz, kum gibi dusunun tuzsuzdur , onu evde tuzlarlar, olurda bu peynirden gelirse tuzlu olup olmadigini sorun, tuzsuzsa bu ne diyip millet çöpe atıyor,halbuki tuzlanir oda isisinda bekletilerek sarartilir, sarartma islemi sehre sicakliga gore uzar yada kisalir. Annem karstan gelen peyniri tuzlayip sarartti bana ole getirdi. Sarartarak yenilir yoksa bise anlamazsiniz. Ya makarnaya koyarsiniz bi guzel erir, yada kahvaltida tavaya tereyagi yarim cay bardagi su koyar bu tuzlanmis sarartilmis gorcolodan da 3 4 yemek kasigi koyar karistirirsiniz bi guzel erir , icine de bir iki yumurta kirin karistirin ekmek banarak yiyin offffff , 29haftalik hamileyim sadece bu peyniri aserdim ,Allahtan annem de varmis da kargoyla yolladiydi, mevsimi de degildi bulamazdik. Tadini bilmeyenler alisik olmayanlara biraz agir gelir bu ne fln derler kokuyo bu derler. Ben cocuklugumdan bildigim icin hımır hımır yedim. Ama kelle paca yiyen esim, pek sevemedi kokuyo diyo. Kelle paca da bana kokar cunku alisik degilim. Offff karstan gelen butun peynir cesitlerini yiyebilirim