Her şeyin çok iyi olacağına inandığım bir hamilelik geçirmeyi beklerken hiç de ummadığım bir hamilelik geçirdim.. 20.haftada başlayan rahim ağzı kısalığı ve erken doğum riski.. evet kızlar rahim ağzı kısalığı ne berbat bir şeymiş,yaşayanlar anlar sadece. Maalesef serklaj atılmadı bana. Tam 16 hafta 5 gün evde yattım. Çalışıyordum heyet raporu verildi. Bebek için iyi olmak zorunda olmak ama bir yandan içinde her geçen gün seni sarıp sarmalayan erken doğum korkusu..bir de üstüne 26 haftada düzenli kasılmamın başlamasıyla beraber tam 23 gün hastanede kalmam Allahım bu süreç daha ne kadar zor olabilir ki dedirtti! Bu sürede çok ağır düzeyde sancı kesici ilaç aldım ve maalesef doğumda bunun sıkıntısını da yaşadım. Hastaneden çıktıktan sonra kendi özeldeki doktorum rahim ağzımı 7 mm ölçtü ve ben daha 29 haftalıktım. Bir de suyumun fazla olduğunu öğrendim bu da rahim ağzını iyice düşürmüş ve erken doğum riskini iyice arttırmış. Su azaltıcı ilaç kullandım. Rahim ağzım 30 haftada 12 mm oldu. Ama sonra 5 mme düştü yine. Hiçbir zaman oh çekemedim hep sınırda bir rahim ağzıyla ilerledim. Ta kiiii 36+5 e kadar bir gece suyumun gelmesiyle beraber normal doğumla minik mucizemi kucağıma aldım 🥰 küveze girmedi 2580 doğdu şu an yanımda uyuyor canımın içi❤️ yüce rabbim benim gibi zorluk yaşayan tüm kadınlara bebeğini sap Salim kucağına almayı nasip etsin🙏 iyi düşünmekten başka çaremiz yok kızlar her şey olacağına varıyor 🥹