Merhaba kızlar. Bugün 40+2 haftamdı ve 40 haftalıkken doktor 2 gün daha bekleyelim gelmezse suni sancı veririz yada sezeryana alırız dedi. 2 gün geçti ve bu sabah geldim çatı muayenesi yaptı 2 cm açıklık vardı ama sancı yoktu. Sonrasında konuştuk ve suni sancıyı denememi önerdi doktor. Geldim doğumhane odama ve küçük parçacıklar halinde suni sancı için hap verildi. İlk 2 tanesinde hiçbirşey hissetmedim. Ama sonrasında sancı başladı. Doğrusu acıyordu. Esasta belimi çok acıttı. Normal doğum sancısı gibi geliyordu gidiyordu. Nerdeyse 5 saat olacakdı doktorlar gene muayene ettiler ve hala 2cm açıklık vardı. Bir ilerleme yoktu ve ben sancı çekmeye devam ediyordum. Doktora sezeryan istediğimi dayanamadığımı söyledim. Belki de açılma olsaydı en az 4cm sezeryana girmez, bir şekilde dayanırdım ama hem acı çektim hem açılma yoktu.. 😕 Sonra yemek verdiler yedim. Çok açtım. Sezeryan ihtimaline göre geceden beri bir şey yememiştim. Sonrasında en doğru kararın sezeryan olduğu kararını verdim. Doğrusu iyiki de vermişim. Spinal vurulur vurulmaz ayaktan bir sıcaklık geldi ve bütün sancılarım gitti. Sonrasında ameliyat başladı. Beni aşırı uyku ve kaşıntı tuttu. Yüzüm kaşınıyordu çok. Neyse birazcık geçti bir bebek ağlaması duydum bana 10-15 dakika geçmiş gibi geliyor doğrusu (ki zaten öyle az bir zaman geçmişti) herhalde benim çocuğum değildir dedim 😅😂 Bu kadar çabuk çıkamaz değil mi? Ama sonrasında bir de yanıma aldılar annesi bebeğin doğdu diye)) Garip bir şekilde şok oldum mutlu oldum 😅 Bir yandan da uykuluyum aşırı. Sonrasında beni sedyeye alıp başka bir odaya götürdüler. Orada biraz kaldım. Sonrasında da odama götürdüler 🥰😍 2-3 saat sonra yanıma geldi ilk emmeyi gerçekleştirdik. Sütüm sanırım hiç yok kadar az ama bence normal çünki yedi ve uyudu bebeğim. Sonrasında da neredeyse 6-7 saat sonra hemşire hanım yardım etti beni yıkadı karnıma su kaçmaması için elimi üzerine koydum bandın. Pijamalarımı giydim mis gibi oldum. Korse de takıldı. Biraz yürüdüm. Yardıma ihtiyaç duymadan yürüdüm rahatça. Ağrı var azacık evet ama dayanamayacağım gibi değil. Regl ağrısından bile az geliyor bana sade karın ağrısı gibi. Ağrıkesiciye de ihtiyaç duymadım daha. İnşAllah böyle de devam eder ağrı konusu. İlk annelik duygusunu bebeğimi ilk gördüğümde ve emzirdiğimde duydum. Garip bir duygu. Bu arada kocam bugünün qazetesini de aldı büyüyünce hatıra kalsın diye 🩵 Sezeryanda çok rahatlamıştım ne yalan söyleyeyim. Gönül isterdiki doğal doğum olsun ama yapamadım. Elimden gelen bu kadar oldu ve pişman yada suçlu hissetmiyorum. İkimiz de sağ salimiz şükürler olsun. Bu arada ben Azerbaycanda yaşıyorum. Azərbaycanlıyım. Burda da ameliyat oldum)