Merhaba öncelikle ☺️ 3 normal doğumumu daha dün yaptım ve burda paylaşmak istedim belki başına gelen olur dedim . Ben çarşamba gününden beri önce düzenli sonra düzensiz olqn sancımla gün ortalarında kaybolan sancımla çarşamba sabahına kadar çektim dayanılmayacak gibi değild 3 doğumum olduğu için bilgiliydim artık perşembe günü gece 2 den donra yine başladı sancılarım bende dk tutum bol yürüdüm sıcak suya girdim sancım geldikçe hareket halinde oldum sürekli akşam sık gelen sancılarım sabaha karşı yine süreleri uzamaya başladı 1 saat oldu sancı aralarım saat 6 olmuştu yorulmuştum uzandım 7 gibi snacı vurdu yine uyandım akşam sancım olduğu için sıcak suya girip havluyla uzanmıştım tekrar sıcak suya gireyim diye çamaşır birseyim yoktu ayağımı yataktan aşağıya atar atmaz benden birşeyler düştü benim aşa bakmamla şeker tansiyonumun düşmesi bir oldu çünkü bildiğimiz büyük et parçaları düşüyordu benden hemen eşime seslendim nefesimi kontrol edemiyordum hem panik olmuştum hemde kan şekerim düşmüş baygınlık hissi içerisine girmiştim eşim araba dedi hayır acil bir şekilde ambulansı aramadını iyi olmadığımı söyledim o arada ben korkudan ağlamaya başladım kotku sardı beni karnıma elimi atım karnım serti biraz vurunca vebeğim hareket etti bir nebzede olsa düşündüğüm değildi belki ambulans geldi ve acil bir şekilde hastaneye vardım hastanede hemen şeker tansiyon nst açıklık kontrolü yapıldı hersey yolundaydı nişanın bazen bu şekilde olduğunu korkulacak birşey olmadığını söylendi ve bana serum bağlandı yatışlarım yapıldı doğumhaneye alındım doktorum beneğinin kanalda olduğunu ama biraz yukarda olduğunu bol bol çömelip bebeği aşağıya iyice inmesini söyledi bende iki hemşirenin yardımıyla hemen işe koyuldum arada nstye bağlanıp bakıldım ve lavman yapıldı ben ilk defa lavman yapılmışmıştım onuda bilmiyorum demem artık 😂 doktotum açıklık için geldi açıklık 7 santimdi ve suyumu patlatacağını ve bebeğin daha yukarda olduğunu söyledi ordaki ebeyle konuştular ebeye 1 saati bulur doğumu dedi tamam dediler suyum patlar patlamaz bebek gelmeye başladı ben çok korku oanik içindeydim kendimi tutum ebe doktorla çıkacaktı hayır dedim gitme sakın beni bırakma ben iyi değilim dedim tekrar bebek çıkmaya çalıştı ben tutum ama tutulacak gibi değildi bu sefer anladım bağırdım bebek geliyor dedim doktorum daha kapıdan yeni çıkmıştı hemen geri döndü ve iki ıkınmayla bebeğim doğdu ama brn rahatlamamıştım daha çok korkularım vardı bebeğim sağlıklıydı evet ama ben daha o stresi üstümden atamamış bebeğimin doğduğuna inanamamış sevinememiştim ilk teması istemedim tansiyonum çok yüksekti ve aşırı stresliydim sanki idrak edemiyordum tansiyonum yüksek çıktı serum verildi biraz düzelince dikişlerim atıldı 7 tane dikişim vardı ama ben halen doğum yaptığıma inanmıyorum sanki yarın birden sancı gelecek bunları yaşamamış gibi tekrar hasteneye gideceğim o rahatlama henüz gelmedi üstümde anlam veremediğim bir gerginlik var nedenini bilmiyorum henüz sanki 3 bebeğim doğmamış his ediyorum bebeğim şu an beşiğinde ama sanki zaten vardı gibi bir his var içinde bilmiyorum 😂 biraz uzun oldu sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim kötü mü iyimi bilemedim yinede paylaşmak istedim çünkü her doğumun çok farklı olduğunu 3 doğumumla anlatmak istedim kimseden etkilenmemesi ve olabildiğince herseyden bilgi almak daha önemli olduğunu anlatmak istedim çünkü 3 doğumumda kendince farklı 3 hamileliğimde gayet bir birinden farklıydı anlatmak istedim ☺️ Bu arada doğumum çoklukla hiç alakası yok hanımlar bebeğin gelmek istemesi ve onun istemine bağlı biraz umarım faydalı ve olumlu bir hikayem olmuştur rabbim isteyen herkese nasip etsin benimkilere sağlık versin 3 taneyle bu doğumumla veda etmek istiyorum ☺️😍