Öncelikle herkese merhabalar. Rabbim burda doğum hikayesini yazmak isteyen herkese, evlat sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Gelelim bizim hikayemize…
25 Temmuz günü son kontroller için doktoruma gittiğimde bebişimizin hâlâ dönmediğini ve bundan sonra zor dönebileceğini söyledi doktorum çünkü yan duruyordu haftalardır ve ben çok zorlanıyordum yan durduğu için. Gün vermeye karar verdi ve tam 38 haftalık olacağım 08.08 tarihini seçtik.
06.08 günü 2 gündür pek hareket etmediği için hastaneye gitmek istedim tedbir amaçlı. Çünkü hareketleri aşırı yavaşlamıştı ne yapsak tepki alamadık. Hastaneye gittiğimde nst’ye girdiğimde hareketsiz çıktı ve kalp atışı hep 130’larda idi. Sancım çıkmamıştı. Doktorum hareketsizlikten dolayı almak istediğini tehlikeye atmak istemediğini söyledi ve 2 saat sonra geliyorum doğurtmaya dedi. Ne hissedeceğimi şaşırdım o an😂 Yaşadığım stresten olsa gerek 2. Nst’de kalp atışları da kendisi de hareketlendi fakat düzenli sancım çıktı bu sefer. Doktorum ondan almasam sancıdan dolayı yine sezeryana alacaktım diyip ameliyat hazırlıklarına başladık. Ameliyathaneye gittiğimizde spinal anestezi için net olup olmadığım soruldu, spinal istediğimi söyledim. Korkulacak bir acısı yok normal bir damar açmak gibi. Zaten vurulduğu gibi belden aşağınız yok oluyor hiçbir şey hissetmeyip buz gibi hissediyorsunuz. Sonra yatırdılar beni sonda takıldı son kontroller yapıldı ve 10 dakika içinde bebeğimi çıkardılar. Hissiyat var ama acı asla yok çekiştirmeleri belli bir yere kadar hissettim şahsen ben fakat rahatsız olmadım o an tek odaklandığım kızımı kucağıma alacak olmam ve sağlıklı olmasaydı başka hiçbir şey umrumda değildi. Ve o an, onu gördüm ve öptüm kokladım bu duygu bambaşka Rabbim herkese nasip etsin… ama diyeceğim şu ki en küçük kuşkunuzda hastaneye gidin, sormak istediğiniz şeyler varsa cevaplarım 🫶🏻