Mucize55 Kızlar günaydın.Daha önce aklımdaki son 3 isimle ilgili anket yapmıştım:İnci/miray ve begüm. Bu isimlerden biri de begümdü evet.Begüm en az oyu alan isim olmasına rağmen hala eşim ve benim kafamızda ilk isim.Eee o zmn koysana ne duruyorsun diyeceksiniz biliyorum.Ama kız kardeşlerim tarafından da en son sıradaki isim begüm.Farsça kökenli olması ,kuranda geçmemesi ,en önemlisi de dul hint prenseslerine verilen unvanlardan biri olması bizim kızlar için eksi puan.Begüm ismiyle ilgili olumlu ve olumsuz görüş istiyorum kısaca sizden.Sizce kulağa nasıl geliyor?doğum 8 eylülde ama ben bi türlü isme karar veremiyorum.
Tuliy5 Mucize55 Begüm Farsça değil ki Türkçe. Zaten önce Türk Çağatay devletindeki hanımlara verilen unvandı. Hintceye geçmiş bir kelime olması da tuhaf değil. Bildiğim kadarıyla Hindistan’ın bir kısmında da hüküm sürmüş Türk devletleri var. Güzel de bir isim bence. Bu 3 isimden asıl Miray’ın konulmaması gerek.
Deletedmom0071 Mucize55 ben dinler tarihçisiyim. Hint kaynakların soylu prenseslere verilen bir unvandır Begüm. Dul kadınlara verlen isim bambaşka. Ayrıca bu isim Türklerin bölgeye gelmesiyle Türk soyundan gelen prenseslerin unvanıdır. Biliyorsunuz ki Gazneliler vs Farsça kullanırlardı. Yani Begüm çok güzel bir isim. Size kim söylediyse yalan söylemiş.
Bebegim_38 Mucize55 ben anlamından çok sondaki güm hecesine takılıyorum hep. Kaba gelir bana hep bu isim nedense. Tabi tercih sizin, inci çok hoş geliyor kulağıma☺️
Cindycix İnsanlar zaten kararlarını beyan etmisler aslinda, bence isimlerin anlamlari cok onemli, sevgiler 😊
Mucize55 Tuliy5 Neden öyle söylediniz duymak isterim.Ne güzel bir açıklama yazmışsınız teşekkür ederim
Tuliy5 Mucize55 Miray erkek ismi. Mir bey demek. Mirza, Miralay, Miray, Miran bunların hepsi erkek ismi. Sanırım Miray, Mihray’la karıştırılıyor. Mihr güneş demek.
gamizee_ Bence çok güzel bir isim anlamını detaylı bilmiyorum ama osmanlı döneminde falan kızlara çokça verilen bir isimmiş sanki hep duyuyoruz çünkü begüm hatun falan diye. Kulağa da hoş geliyor havalı geliyor😊
Mucize55 Kukulikukuli12 Ya bi de mikrop erkek kardeşimin kız arkadaşının adı begüm🤦🏻♀️yarın bir gün ayrılırlar ben eski sevgilinin adını koyan görümce olurum diye korkuyorum😂😂😂😂