Eyaa benim bir ara kafam karıştı diğerini satarım diyip ikisini birden aldım 😂 luxus un aparatı daha ucuz ama e bebekte puseti takıp göstermelerini istediğimde oturma yerine tam oturmadı puset çünkü oturma yeri luxus da bir tık daha dar , r1 biraz daha hafif , luxus tekerlekleri yüzünden daha yüksek oturma yeri ve tentesi daha kapalı duruyor bu yüzden ama yükseklik arttıkça titreşim artıyor bir sahil ilçesinde yaşıyorum genelde paket taş yollar öyle kaymak gibi olduğu yerler daha az ayrıca bebişim bir tık tombiş geliyor o yüzden genişliği de önemliydi son olarak ikisi de tek tuşla kapanıp açılıyor ancak r1 daha kolaylıkla açılırken luxus biraz zorladı be arka tekerleklerin arasında bağlantı parçası yok ve uzun vadede açma kapatma düğmesinin daha da zorladığına dair yorumlar okudum bende bu yüzden luxus u eledim iade ettim elimde r1 kaldı aparat 1300 e aldım diğerinin aparatı 250 idi o dönemde gittim ikinci el Maxi Cosi puset aldım pamdemi dönemi olduğu için dışarıda pek kullanamamışlar yazılarının silinmemiş net olmasından da belliydi zaten böylece oto koltuğundan hariç örneğin bir arkadaşımın aracı ile bir yere gitsem adac testi yüksek bu pusetle güvenle bebeğimle yine yolculuk yapabilirim ve çok küçükken bebeğim bana dönük çift tenteli olarak da hava koşullarından en minimum şekilde etkilenecektir diye düşündüm 0-13 kg ya kadar kullanabileceğim yada gideceğim yere göre kışın hiç puset almayıp direk bebek arabasını bebeğimin footmuffu ile kullanabileceğim eşim yanımda yoksa tabi ki puseti taşımakla uğraşmayacağım r1 tek balına yeterli puseti biraz daha keyfi almış olduk ama adaptör ile tam olarak oturuyor ve güvenli hiç değilse ama sizinse bebeğinizin doğacağı aya , kilosuna , sizin önceliklerinize göre tabi ki luxus da avantajlı gelebilir fiyatları zaten aynı ihtiyaç talep meselesi bu ben araştırırken etrafımda çok fazla yeni bebekli aile vardı yok çocuğun ilk aylarda sana dönük olsun yüzünü gör travel al diye yediler beni aslında çok da ihtiyacım olmayan bir şeymiş puset çünkü tüm kış en fazla Dr a yada anneanne babaanneye kadar gideceğiz ki onları sling ile bile halledebilecek mesafedeyim ama işte acemilik neyse nasip olursa ikincisi belki yaz bebesi olur diyerek kafama takmıyorum olmadı satarım :)