[silindi] haftanız çok ileri olduğu için ben bir şey olacağını sanmıyorum ama dışarıda yeşillik yenmemesinin sebebi sadece iyi yıkanmaması değil yıkanamadığı için toksoplazma enfeksiyonu kapma ihtimali olmasıdır. Yeşillikler yerde yeriştiği için bir çok hayvanın dışkısına maruz kalıyor ve bu da toksoplazma taşıyıcısı haline getiriyor yeşillikleri. Karbonatlı suda bekletip durulayıp sirkeli suda da biraz bekletmek gerekiyor ki temizlensin. Dışarıda asla böyle bir şey yapmazlar😅 eşiniz doğru demiş ama her zaman olacak diye de bir şey yok yani doktorunuza söyleyin gerekli görürse test yapar görür zaten. Ama bu enfeksiyonun riski ilk 3 ay daha fazla diye biliyorum. Benim annem kardeşime hamileyken dışarıdan yediği yeşillik yüzünden düşük yapmıştı ama ilk 3 aydaydı. Son aylarda korkulacak bir şey yoktur diye düşünüyorum sadece genelde kimse dikkat etmediği için yazmak istedim bu öyle sigara, çikolata ya da zararlı herhangi bir yiyecek gibi zarar vermiyor direk düşük yapıyor o yüzden ben yemedim dışarıdan yeşillik hiç. Dışarıda iyi piştiğine emin olmadığınız et tavuk da aynı şekilde riskli bu arada