Hlmylmz_69 merhaba öncelikle rica ederim faydalı olabildiysem ne mutlu bana evet yukarıda nefes taktiklerinden bahsetmiştim ama belirtmediğim küçük bir ayrıntı daha var o yüzden onu da ayrıca belirtmek istiyorum. genelde ikinci doğumlar da %95 oranında dikiş yapılmadığı söylendi yani Kesi yapmıyolar çok mecbur kalmadıkça. eğer yapacaklarsa da zaten en son dakikalarda açılman tam olmuştur mesela rahim ağzı iyice incelmiştir ve bebek başı rahmin çıkış yerine dayanmıştır ama çıkamıyordur o zaman doktor veya ebe kontrolsüz yırtıklar oluşacağını gözlemlerse ufak bir kesi açıyoruz dendi. kuvvetli bir şekilde doğum esnasında ıkınabilmek için ,öncesinde ağrıları karşılarken nefes alıp veriyorduk bebeği kanala yönlendirmeye çalışıyorduk ama artık doğum anındayız bebek zaten kanalda dışarıya çıkmak istiyor o yüzden derin bir nefes alıyoruz nefesimizi kesinlikle dışarıya vermiyoruz ve çataldayken zaten yanlarda demirler oluyor onları tutunuyoruz ve var gücümüzle bebeği ittiriyoruz. Bu arada doğum anındaki bu nefes taktığı göğsü değil karnını şişirmeli ve aldığımız nefesle birlikte karın kaslarımızı kasıp bebeği aşşağıya ittirmeli.. Ve yine ayrıca yukarıda bahsetmiştim ama burada da yazmak istedim zaten son anlarda istemsiz bir şekilde ıkınma isteğinin geldiğini bir çok doğum yapan anne burada da söyledi yırtılma olayını önleyebilmek için de bebeğin başı çıktıktan sonra ebeni sizden kısa bir süre ıkınmamanızı isteyecek sebebi de vajinayı açılmış dikey bir çizgi olarak düşünün bebeğin başı oradan çıktıktan hemen sonra bebeğin sağa veya sola dönmesi gerekiyor ki iki omuz mesafesi sizin vajinainizden geçebilsin zaten döndürürmemiş olsa iki omuz mesafesinin vajenden geçme gibi bir ihtimali yok ve siz bu aşamada derin nefes alırsanız bebek henüz dönmediyse sizin de ıkınnma hissiniz oluşacağı için Vajen birden bebeği dışarıya atmak isteyecek ve bu aşamada parçalanma olma ihtimali var ıkınma hissimizi durdurabilmek ve kontrol edebilmek için ağzınızdan minik nefesler alıp vermeniz gerekiyor kısa kısa olacak şekilde:)