Guler9 şimdilik sanırım tüm soruları yanıtlamış görünüyorum.. sorulmayan ama bence önemli ayrıntılar olduğunu düşündüğüm bazı şeylerden bahsetmek istiyorum. Mesela hastane çantası hazırlanırken bebek için ayrıca patiksiz tulum ve çorap koymamızı söylediler sebebi de bebeğin topuk kanı ve bir kaç kontrol işlemi ayağından olacak ve patikli tulumu çıkarmak zorunda kalacaklar bebek zaten anne karnında ortalama en az 37 derecenin içinde dururken birden 20 küsür derecede bir ortama gelicek ve üşüyecek üşümesini engellemek için patiksiz tulum olduğunda sadece çorabını çıkarıp kontrollerini yapacaklar:)
Ayrıca başka bir konuda daha bilgi verecek olursam mesela anne için depent şiddetle tavsiye edilen şeyler arasında tamam araştırdım bende evet büyük rahatlık bende kullanıcam hatta ama doğum sürecinde ve hemen sonrası da külot şeklinde olanı değilde yandan açılıp kapananı yanımızda bulundurmamız gerektiği söylendi ; sebebi de ebeler arada gelip kontrol yapacakları için ve doğumdan hemen sonrada kontrol ve varsa dikiş vs. Yapılacak bebeğin eşi çıktığında o kontrol edilecek ve vajen içide kontrol ediceleği için külot olanı çıkarmak giymek bizi de ebeyi de daha çok yorar o yüzden yandan açılandan da bulundurmak çok gerekli ve bahsettiğim aşamalarda pijama takımı değilde mutlaka gecelik giymenizi istiyoruz dediler daha pratik ve yorucu olmaması için. Ayrıca normal dığumda hastanede 24 saat kalıyoruz ilk 6 saat katı gıdaa alımı olmuyor sonrasında kayısı hoşafı ve çorba içmemizi tavsiye ediyorlar tuvalet ihtiyaçlarımızda kolaylık sağlaması için. İlk 6 saatten sonra katı birşeyler yememizde bir mahsur yokmuş. Ayrıca doğum odaları benim gittiğim hastanede tek kişilik mesela mini buzdolabı olduğunu ve çorba vb. İhtiyaçlarımızı oraya koyup kullanabileceğimizde söylendi. Bu arada sezeryan doğum dada hastanede kalma süresi 48 saatmiş ve yine ayrıca epizyotomiden yani şu vajene atılan kesiden de bahsetmek gerekirse doğumda bebekğin çıkış anına kadar yani son ana kadar zaten bu kesi yapılmıyor dedi bizim hekimimiz anlattı bunu da belirtmek isterim.. “ biz bakıyoruz eğer vajende gerilme son saftadaysa ve incelmede son raddesindeyse ve bebek başı oradan çıkamıyorsa gerekli görürsek küçük bir kesi atıyoruz ki kontrolsüz parçalanma olmasın dedi zaten bebek başının geçip geçmeyeceğini biz anlıyoruz dedi doktorumuz.. ve sırf kesi atılmasın diyerek kalçaya kadar yırtılan vajenlerde gördüm dedi .. ayrıca zaten kesi son anda atıldığı için oradaki deri de en ince halde olduğu için pek hissedilmiyor ve biz zaten oraya uyuşturacak birşey sürüp öncesinde masaj yapıyoruz dedi .. ay çok uzun oldu ama daha anlatmadıklarım bile var 😀şimdilik bu yeterli gibi aklıma gelirse kendim tekrar belirtirim önemli konulardan:)