Kızlar selam🖐️ Çok şükür oğlumu kucağıma aldım ve buraya öyle yazıyorum. 36 haftalık doktor kontrolümde bebeğimde gelişim geriliği olduğunu anne karnında kilo almadığını söylediler. Çok şükür sağlığı açısından birşeyi yoktu sadece benim yediklerim bebeğime değil de bana gidiyormuş. Gebze farabi hastanesindeki doktorum Pendik eğitim araştırma hastanesine perinatoloji bölümüne sevk etti. Ertesi günü hastaneye gittim nst ye bağlandım ardından ultrasona girdim 2 doktor kontrol etti ve yatış istediler. 36+2 haftadaydım 5 gün yatış ardından 37 haftaya girince suni sancı ile doğum istediler. Tabiki bebeğimin sağlığı için kabul ettim. Doğum günüm geldiğinde sabah saat 11 de doğumhaneye indim bi tane ilaç takıldı alttan rahim ağzını yumuşatıyormuş açılma yapıyormuş onu taktılar nst bağladılar serum da takıldı ve yattım ilacın etki etmesini bekledim. Tuvalete gitmek yemek yemek su içmek yataktan kalkmak yasak. Tuvalet için kap veriyorlar ve orda yapıyosun tuvaletini zaten lağman yapıyolar sadece çişiniz geliyor ve ilacın etkisi tabiki gelmese de geliyomuş gibi hissediyorsunuz. İlacın etki etmesi baya uzun sürdü. Ertesi gün sabah saat 11 e kadar o yataktan hiç kalkmadım. Artık açılmam oldu ve suni sancı verdiler serumla. Yarım saat bile olmadı belkide sancılarım başladı. Bir anda sancım geliyordu sonra 1 dakika falan kesiliyordu sonra tekrar sancı falan yarım saat boyunca bu sancıyı mecbur çektim ve artık doğumum başlamıştı. İlk doğumumdu açıkcası biraz korkularım vardı. Doktor ne kadar iyi ıkınırsan o kadar hızlı biter dedi. Dediği gibi de oldu kesiksiz kendi açılmamla yarım saatin sonunda doğumum gerçekleşti. Kesiğim olmadığı için 4 tane dikiş yeterli oldu. 26 saatin sonunda oğlumu kucağıma aldım.Açıkçası doğum yapmaktansa o ilacın etki etmesini beklemek beni çok yordu ve artık olsun ve bitsin istedim. Benimde doğum hikayem böyle biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin. Şunu da söylemeden edemeyeceğim kucağınıza aldığınızda bütün o çektiğiniz sancıları acıları unutuyorsunuz. Kokusu bile yetiyor🥹👼💙🩵