Nurellax Yaklasik bir aydir tum vucudum kasiniyor. 30. Haftadayım 2 ayri cildiye doktoruna gorundum ve kan testleri yapildi hersey normal. Uyuz gibi bir durumda yok. Yine de uyuz tedavisi bile gerekli losyonlarla yapildi. Yulaf banyosu alerji ilaçları vs. Bu durumu yaşayan ve önerisi olan var mı?
sevvalkoyun Nurellax bende iki haftadır aynı durumdayım 37. haftamdayım testlerde yapıldı kolestaz falan yok ama geçmiyo 😢
Eebb Nurellax nedenını bilmiyorum çok düz cevap vercem. Havalar sıcak terleme kaşındırıyor olabılır. Cildin hassaslaşmış kurumuş olabilir ya da hormonal olara kimyasal şampuan vücut jelleri banyoda şu anda hamıle olduğun için dokunabılır bebek şampuanı kullanmayı dene denemekten zarar gelmez
1kucukbaby Nurellax bende yaşadım gebelik alerjisi yani puppp Hastalığı deniyor kanda cıkmıyor bazılarında ilaç işe yarar bazıların mecbur kalınıyorsa kortizon tedavisi uygulanır direkt keser ve doktor önermezse tek çözüm doğum malesef vücut bebeği atmak istiyor o yüzden de böyle bir tepkimeye giriyor ben 2 alerji hapı 1 kremle hallettim ara ara geliyor korkuyorum yine başa saracak diye allahtan 2 haftam kaldı sabrediyorum suanlık yok ama hamilelik bitene kadar tekrarlamayacağı anlamına gelmiyor maalesef
Username_46 Nurellax ben yaşadım çok kötü ya kaşıdıkça kaşıyasın geliyo geceleri kaşıntıdan uyuyamıyorum diye aglıyodum eşim masaj yapıyordu biraz rahatliyodum öyle uykuya daliyodum çoğu zaman da ılık duş alıyodum . Kaşıntı 6. ayda başlamıştı artık dayanamadim 1 ay sonra cildiyeye gittim iki tane merhem ve hap vermişti hapı kullanmak istemedim ama merhemleri sonuna kadar kullandim birazda onların etkisini gördüm şükür kaşıntım kalmadı ama yaraların izleri hep kaldı
yeninesilanne-99 Doktorunuza danışın, gebelik kolestazı olabilir, doktorunuz ona göre sizin için önlem alır
Sunshine__ Vücut kilo alıyor o yüzden olabilir yada karaciğerinle alakalı bir durum olabilir kolestazıydı galiba bildiğim kadarıyla böyle doktoruna bi danış istersen canm geçmiş olsun
Nurellax Sunshine__ cok tesekkur ederim hem kadin dogum hem cildiye doktorum herseye baktilar hepsi temiz cikti hisbirsey cikmiyor testlerde alerji hapi ve yatistirici krem kullaniyorum ama onlarda bir ise yaramiyor kullanmaya devam ediyorum yine de
Nurellax sevvalkoyun çok geçmiş olsun benimde kan testinde cikmadi birsey. yaşayan bilir Allah kimseye yaşatmasın inanilmaz huzursuz ediyor geceleri ozellikle pik yapıyor uykusuzluktan psikolojim bozuldu
Sunshine__ Nurellax Çok garip ya inşallah iyi olursun canım acaba yediğin bir şeyler mi dokunuyor yada sıcaktan olabilir mi ne bilim aklıma da başka bir şey gelmiyor kuzum Allah yardımcın olsun 😘
Smilehappy 11 haftlk hamileyim 4 gundur kollarim ayaklarim kasiniyor ozellikle geceleri doktoruma sorucam nemlendirici suruyorum iyi geliyor ama yine kasinti oluyo
Nurellax Sunshine__ yedigim yiyecekleri de orn yumurta domates gibi bir kac gun tuketmeden denedim ise yaramadi malesef
Nurellax 1kucukbaby cok gecmis olsun sağlıkla kucaginiza alin insallah. Kortizonlu krem bende ise yaramadi ama siz kortizonlu ilac kullandiniz mi?
1kucukbaby Nurellax teşekkür ederim benim doktorum doğrudan kortizon tedavisini istemedi o yüzden 2 tane ayrı hap kullandım cildiye doktoru yazdı ama benim kendi doktoruma da bilgi verdi o şekilde oldu bazı doktorlar onay veriyor bazıları vermiyor benim ki de onaylamadı
Nurellax 1kucukbaby umarim tekrarlamaz. Bende 10 gun boyunca ilkinden farkli bir alerji ilaci ve krem kullanip tekrar kontrole gidecegim bir ise yaramiyor ama tedavi boyle uygun goruldugu icin el mahkum devam ediyorum
1kucukbaby Nurellax maalesef tek çare doğum inşallah vaktinde sağlıklı doğumlarımız olur sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı
Nurellax Username_46 ayni durumdayim o kadar yoruldum ki caresizlikten agliyorum artik yapacak birsey kalmadi beklemekten başka
sezenaslan Nurellax berbat bir durum kendi bacaklarımı dövüyorum artık. 38+6’dayım şu an. Önce kimse inanmadı sen yazın normalde de kaşınıyorsun diye ama bu başka bir kaşınma doktorum koleztazdan korktu temiz çıktı tahlillerim lakin kaşıntım durmuyor hala. Kısa süreli kaşıntımı beyaz vazelin kesiyor deyebilirsin ilaç kullanmıyorum. Az kaldı yoksa dahiliyeye de gidecektim ama doğum sonrası gider sadece alerji testi yaptırırım. Allah sabır versin çok zor durum.
cerenil Nurellax aynı durumdayım 4 gün falan oluyo ayaklarımda kabarcıklar çıktı tahlil yapmadılar bir türlü ne olur ne olmaz diyip uyuz losyonu verdiler..salgın vaf tedbir amaçlı kullan dediler ama doktoruma sormadan kullanmak istemedim kaşıntı kabariklik yaptı mı sizde çok zor dayanamıyorum bende😞 çok geçmiş olsun
Nurellax cerenil kasinti kabariklik kizariklik devaminda kasidigim icinn kabuklu yaraya dönüşüyor sonra tekrar kasiniyo kaniyo bu sefer boyle bir dondu bitkisel losyon verdi benim cildiye doktorum ise yaramadi ama ksmi xabion çocuklar icin olaniydi herhangi bi yan etkisi olmadi