umutunannesi2023 Alttan kesik dikis olmadan normal dogum mumkun mu ve ekstra yapmam gerekn seyler varmi faydasini gordugunuz
Minnosmino23-23 umutunannesi2023 benim ilk beneğim 2500 kg dı hiç kesi dikiş olmadı yarım saatte doğdu bebek büyüdükçe kesi oluyor parçalıyor anneyi ve dikiş mecbur oluyor
__mom1 umutunannesi2023 perine bölgen müsaitse yırtıksız ilerliyorsa bebek kesiye gerek yok ama eğer yırtık olacağı belliyse kontrolsüz olmaması için kesi yapılıyor. Onun için de pilates, perine masajı vs gibi öneriler var.
MasalAlparslanMom umutunannesi2023 açilmaniza ,ikinmaniza en son bebeğin gelme hizina göre butunlesiyo. İkinamazsaniz bebek geri kayiyo o arada kolaylaştırmak için kesik atıyorlar. Bende 2 tane vardı dikiş çünkü ilk etapta sadece bağırıyodum😅
Gunes17 umutunannesi2023 evet ikinci dogumumda doktor ve ebe bana el sürmeden doğum yaptım kesi yırtık dikiş hiç biri yok bende
Deletedmom0071 Mümkün. Özeller dikiş atmadan dolum yaptırıyolar. Ama devlette böyle bir şey söz konusu değil. Yönetmeliğe göre herkes az da olsa çok da olsa riske girmeden o kesik atılıyor. Fakat uyuşturulmadığınızda bile o kesiğin atıldığını hissetmiyosunuz.
AdaKaranfili umutunannesi2023 evet ikinci dogumumda dikişim hiç olmadı. Kesi falan da yapmadi.Doktor çok güzel dogurttu. Ama ilk dogumumda dikişim çoktu sanirim. Doğumdan sonra yarım saat dikisim sürmüşdü.
AdaKaranfili umutunannesi2023 ve yapman gereken .benim sancım olmuyordu doğumdan önce.sadəcə youtubede skuat haraketi olan videoları izleyip yapıyordum vakit buldukça ilk cocugumdan.40+1 doktora kontrole gittim.kontrolde 5 sm aciklik olduğunu söyledi.iki-3 saat içinde doğurursun dedi doktor. Hastane çantamı alıp giriş yapmam 1 saati sürmüşdü .tekrar kontrolde 7 sm olmuşdu.bende yine sancı hiç yoktu.doktor suyumu patlattı doğum katına çıktım 2 saat sonra doğdu bebeğim tamda dediği gibi