yenibirannis Herkes bir değil ama şunu soyleyebilirim önce bir maşallah diyim 2. Ye aynı olurum inşallah 🧿😂 Herkes çok zor vs diyordu birde kadın doğum servisinde 1 yıl hemşirelik yaptım doğumlara girdim yani.. normalden korkuyordum ama sezeryandan asla korkmuyordum görüp bildiğim içinde.. zorunlu sezeryan oldum ama benim hastalarim dogurduklarinda görseniz yürüteceğiz ay yuruyemicem galiba ay yok yok vazgeçtim diyordu saat başı ağrı kesici istiyorlardı bu arada 4 saatten az aralıkla ağrı kesici vermiyoruz sadece fazla ağrı olursa narkotik ağrı kesici veriyorduk. Neyse ben öyle biliyorum ya bende öyle olacam sanıyordum ameliyat anında belden iğne yapılıyor duymussunuzdur spinal anestezi için vs. Bazen sezeryanda da epidural veriyorlar neyse onda korktum sadece çünkü kemiğin içine giriyor iğne hatta tansiyonum düştü korkudan ama hiçte korkulacak bişey değilmiş normal damaryolu gibi .Ameliyat anında hissettim dokunuşu tabi ağrı yok ama bastirdiklarinda karniniza nasıl bastırınca biraz ağrir öyle bir ağrı oldu bir tuhaf hissettim. Neyse çıktım. Sıfır ağrı.. uyuşukluk geçince çok ağrıyor diyorlardı yooo acı falan yok çok az sızlama var. O da dayanılır şekilde annemi kardeşimi yolladım baktım bişey yok eşimle tek kaldım yoğunluktan dolayı da hemen yurutmedilee 6 saat sonra yurutecekken ben sanırım 8 saat sonunda yürüdüm onunda etkisi vardır illaki ama zaten 6. Saate gelirken artık yürütmek istiyordum baya kendimi kaldırıp oturuyordum. Yürüme esnasinda hiç ağrım olmadı diğer sabaha kadar da ağrı kesici istemedim sabahta artık uykum gelmediği için belki alirimda uyurum diye yaptırdım eve geldim ilk gün de ara ara dayanamayıp kalkıp çocuğu kendim alıp emzirdim sevdim yani kısacası hiç bir şey yoktu zor olarak. Burda tabiki hastane çok önemli onu anladım benim gittiğim hastane Adana’nın bence en iyi doğum Hastanesi 💖 Ben korkulacak bişey olmadığını düşünüyorum umarım 2. Çocukta da aynı şekil olur o kadar konuşuyorum nazar değerse üzülürum sizinde korkmamanizi ve herkesin güzel bir doğum yaşamanızı isterim..