Kızlar dün post attım sancılar sıklaştı biz gidiyoruz diye dün gece 11 den beri sancım başladı saat 2.30 da hastanedeydim ama çok çok az açılma vardı hemşire seni doğum için değil suyun az kaldığı için alıyoruz dedi henüz bişey görünmüyor açıklık yok dedi çok üzüldüm öyle yatışım yapılınca tam 40+1 olduğumuz geceydi ve hemen her gün daha ne zaman sancılarım baslicak ne zaman dogurcam diye söylenip duruyordum kızlar hiç merak etmeyin herşey vaktini bekliyormuş demekki herneyse hikayemi anlatayım asla sizi çok pozitif çok kolay demicem kendinizi zorluklara hazırlayın gece 2 cm ile girdiğim açıklık sabaha kadar sadece 4 cm oldu ve çok fazla sancım vardı ona rağmen açılmadı bol bol dua ettim hemşireleri dediklerini dinledim kesinlikle yere tuvalete oturur gibi oturmak en etkili açılma yöntemi sancı geldikçe nefes verip yere çömelip sancı geçene kadar derin derin nefes alıp vermek asla ikinmak yok yasak tamamen açılma olana kadar tam 24 saat sancı çektim en son 8 cm olduk artık sürekli büyük tuvalet isteği ve ıkınma geliyordu hemşirelere seslendim hemen baktı biraz daha devam et oturup kalkmaya tamamen açılsın rahat edelim dedi ben ayağa kalkıp iki adım bile atmadan dizlerimin bağı çözüldü resmen yere çömelip kakam kakam diye bağırdım sadece hemen yatağımı çatala cevirdiler ve doğum başladı dediler çok canım acıdı ama bu kes de nefes almak yasak sancı geldikçe ıkınmam gerekmişti ikinci ıkınmada bebeğin başı elime değiyor dedi ondan cesaret alarak bir yarım saat ıkınma nefes ıkınma nefes bebeğim kucagimdaydi 3 tane de bana dikiş atıldı dış tarafa ama iç taraf Allah’a emanet bir yarım saaten fazla sürdü içini dikmesi en sonunda aylar önce cinsiyeti bile belli değilken rüyamda kucağıma verdikleri kız bebeğini bugün kucağıma koydular çok güzel ama dünyanın en zor duygusu kesinlikle sezeryan daha kolay daha rahat normal doğum basit hemen ayaklaniyorsun falan hepsi hikaye ve bir sorunumuz daha var benim güzel meleğim doğumdan yaklaşık 2 saat sonra yoğun bakıma alındı solunum sıkıntısı çekiyor nolur hepimiz dua edelim Allah kimseyi evine eli boş dönürmesin