Öncelikle hamilelik yolculuğunda yanımda olan güzel mesajlar yazan herkese çok teşekkür ederim ☺️ Biz plesenta previa,direnç , bebekte böbrek büyümesi ,gelişim geriliği,33 haftada başlayan sancılara rağmen 38 +0 da doğmayı başardık bi maşallahınızı alırız 🧿 Hamilelik sürecim hep hastalıklıklarla ve kaybetme korkusuyla geçti ama donu güzel bitti ☺️ Öncelikle hepimizin yaşadığı korkular gibi hastaneye ağlayarak gittim damar yolum açıldı kısa bi nst çekildi giyindim odada beklerken hüngür hüngür ağladım ben doğurmak istemiyorum diye 😅 Sonra ameliyathaneye götürdüler beni bir titreme aldı öyle böyle değil heyecan korku soğuk birleşince . Önce anestezi doktoru geldi spinal anestezim yapıldı ilkte başarılı olmadı ama tamamen benim hatamdı sezeryan olacaklara tavsiyem edilebildiğiniz kadar eğilin omuzları düşürüp ve sedyeden tutup kendinizi sıkmayın . Ben bunları yaptım ilki çok acıdı sonra hemşireler yardımcı oldu doğru pozisyona gelince sinek ısırığı gibi bişey hissettim ilaç verilirken 3 e kadar saydım sonrasında ameliyathane hazırlandı sondam takıldı . Doktorum geldi . Başınızda zaten bi anestezi teknikeri bekliyor ve sürekli konuşuyorlar sizinle sakinleştiriyorlar . Ben uyuşmadım ayaklarımda bi ağırlık var diye bağırdım ama alt tarafım ısınmıştı titremiyordu . Tekniker çoktan uyuştun karnına klemp taktık hissetmedin dedi😅Bebiş çıkarken çekiştirme falan hissetmedim ben forumdan okuduklarıma göre 20 dk da bitcek sanmıştım . Kaç dakika oldu başlayalı diye sordum 25 dk oldu dediler ama asla anlamadım zamanın nasıl geçtiğini. Çekiştirme falan da hiç hissetmedim sonra bebeğimin ağlamasını duydum ve görünce çok küçük dediğimi hatırlıyorum 2390 doğdu ☺️ Doktorum bak sağlıklı ama önemli olan o dedi. Resim falan çektiler.Doktorumuz kendi telefonundan çekti ama siz kendi telefonunuzu verirseniz de çekiyolarmış. Sonra kendi doktorum gitti estetik cerrah geldi dikişim yapıldı ameliyat bitti. Isınmam için üstüne bişey örttülersonra da odaya alındım . Kum torbasını bebeği emzirmek için hemşire gelince farkettim çıkarır mısınız dedim aldılar . Sondam çıktı üzerimi giydirdiler ve odada yürüyüş yaptık . İlkte direk karşıya bakıp tek seferde kalktım . Gözümü Korkutmuşsunuz hiç de zor değilmiş elbette ağrı oluyor ama ikinci yürüyüşe göre çok çok kolaydı.Sürekli kayısı kompostosu tükettim bol su içtim ve 6 ya yakın kahve içtim ilk gün bel ağrısı boyun ağrısı yaşamadım. Size tek tavsiyem hastanede bol bol yürüyün. Ben abartmıştım gece alt kata bile indim yürüdüm biraz ağrım oldu onda da ağrı kesici yapıldı . Çok şükür tek sorunum emzirmeydi çünkü hemşireler tam anlamıyla anlatamıyor. Hamile anneler doğumu değil emzirmeyi araştırın pozisyonları el nasıl tutulur bunları araştırın . Sütüm vardı bebeğimde emme refleksi vardı ama ben ilk gün emzirmeyi başaramadım ve bebeğim kan uyuşmazlığı da olunca sarılık oldu.Her neyse ben kendimi o kadar kötüye hazırlamışım ki sezeryan ağrısı gözümde bu muymuş oldu .ilk günler tabiki ağrılar oluyor yediğinize içtiğinizde çok dikkat etmeniz gerekiyor çünkü tuvalet veya gazınız olunca canınız acıyor. Eve geçince kahve içmeyi bırakmayın . Gelişim geriliğini kafanıza takmayın bugun 13 gün oldu doğum yapalı normal bebek kilosuna geldik bile şükür 🙏 Hastanede yanınıza kayısı kompostosu ve süt sağma makinası alın mutlaka her ihtimale karşı. Zaten biberon vermiyorlar enjektörle içiriyorlar . Ben mama da almıştım iyiki almışım yan odada kalan hasta da bizden aldı . Orda herkes birbirinden yardım alıyor hemşireler yardımcı oluyor. Kendinizi sadece emzirmeye odaklayın sütüm gelecek mi diye değil ben nasıl doğru emzirebilirime odaklayın . Yürümeye başlayınca ben göğüslerimi sıcak suyla yıkadım hemen. Göğüs ucum yoktu zamanla çıktı emdikçe çıktı . Süt sağdım başlarda öyle çıkardım .Hastaneden çıktıktan sonrada kendimi hiç ameliyat olmuş gibi hissetmedim kalktım yürüdüm bebeğimin altını üstünü eve gelince hep ben temizledim . Yatarsam kötü oluruma odaklandım ve hareket ettikçe açıldım.3. Gün kontrole gittiğimde avmye uğrayıp küçük bebek kıyafetleri aldım. Ben damaryolu açtıramayan insanım normalde bünye meselesi falan değil yani tamamen pozitif düşünme meselesi elbette ağrılar oluyor önemli olan ağrıyı nasıl karşıladığınız 🥰 Sorunuz olursa yanıtlarım bana herkes çok yardımcı oldu umarım bilgiler işinize yarar ☺️ Hastane çantasına da bir gece kaldım kendime 1 pijama bebişe 2 tulum 2 hastane çıkışı kullandım 🧡 Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah 🙏