Kızlar geçenlerde post paylaşmıştım doğumumu hayal ediyorum gerçekleşip gerçekleşmediğini yazarım demiştim nasip oldu ve şuan yazıyorum 🙏🥹
37+2 doktor muayenem vardı gittiğimizde bebiş 36. Haftadaki kilosuyla aynıdı 2700 bir hafta boyunca hiç kilo almamamıştı. Plesantası kreçlenmeye başlamış ve bebeği beslemiyordu doktor açıklık muayenesi yaptı ne durumda olduğumuzu görmek için muayenede bana dedi ki 2 cm açıklık hatta zorlasak 3-4 bulur dedi ama nstye bakalım kalp atışları iyiyse bekleriz iyi değilse alırız dedi 🥺 hiç kötü hissetmedim endişe vardı ama teslimiyetteydim be olursa olsun sonuç değişmeyecek endişem bunu zorlaştıracaktır neyse Nst güzeldi kalp atşları iyiyidi doktor bu hafta gelir gelmezse 38 de alırız demişti bu arada çatı kemiği darlığı vardı bende kendi isteğimle normal doğumu zorladım (iyi ki)
Açıklık muayenesi sonrası kanama geldi az az ve sancılar başlardı ama sancı dediysemde iş yaparken unutuyordum kontrol ettiğimde düzensizdi evde bir kaç iş yaptım pilates topunda sekiz dairesel hareketler ettim ve gün içinde çok uykum vardı bende uyudum akşam saat 8 de uyandım bir iki saatlik uykudan sonra kontrol ettim 4-5 dakikada bir geliyordu sancılarım ama gerçekten zorlamıyordu adet sancısı bildiğiniz neyse ben kucamla yemeğe gittim iyi ki gitmişim çok güzeldi. Eve geçtik eşime uyu dedim doğum çok yakın düzenli sancılarım geliyor dedim vur deyince öldürdğ beyfendi uyandırdım gidelim hastahaneye diye saat gece 12 de o kalkana kadar ben uyuya kalmışım neyse uyuduk sabah namazına eşim kalkınca bende uyandım baktım sancım geliyor artma yok ama düzenli 3-4 dakikada bi 40-45 sn sürüyordu hadi gidelim dedim trafikte yok bi bakalım ne alemdeyiz dedim gittik ebe muayene etti 2.5 cm dedi nstye baktık sancı çıkmıyordu ama ben düzenli hissediyordum doktorumu aradı ebe (saat sabah 6.30) bir gün önce doktoruma ben 26 doğuracağim gibi hissediyorum demiştim doktorumda hadi bakalım olabilir fln deyince ebe aradığında ebeye o doğurur yatışını yapın demiş eşimde benimle dalga geçiyordu nstde sancı falan çıkmayınca kaç kez daha geliriz doğum için demişti doktor yatış deyince heyecanını görmeniz lazımdı neyse yatışı yaptık 7 de hala sancılar az az geliyor ebeye sordum işin tadı ne zaman değişir dedim o da doğumdan sonra dedi çok haklıymış 🥹🥹🥹 8.30 9.00 gibi doktorum geldi 4 cm açıklık vardı nstye bağlandım çok güzel gidiyordu doktora dedim ki saat 11 12 gibi doğurum dedi doktorumda hadi bakalım dedi biraz zor ilk doğumlarda ama dedi güldük eğlendik neyse ufak suni sancı verelim açılma hızlansın dedi takılınca kalp atışları yavaşladı ama ben hiç endişe etmiyorum çünkü ben ne yaparsam yapayım her şey olacağına varacak dedim doktorum geldi hemen alttan bebeğe uyarı verdi tepki yoktu tekrar dokundu tepki vermeyince suyumu patlatı eliyle kakaksını yapıp yapmadığına baktı yapmamaıştı çok şükür sonra kalp atışları düzene girdi suni sancıyı kestiler bana oksijen verdiler bebeği kontrol etmek için bir saat yattım nstde o sırada çıkarmadan önce kontrol etti 6 cm açıklık ve işin tadı değişmeye başlamıştı eşime yaslanıyordum masaj aklıma gelmiyordu pilates topu vardı ona oturayım dedim asla oturmadım çok yaklaştı o yüzden muhtemelen saat 10.30 muhtemelm midem bulandı çok kötü oldum ve direkt kustum midemdekikeri çıkardım ebeyi çağırdım dedim ki ıkınma mı bilmiyorum ama tuvaletim geliyor gibi hissediyorum dedim ebe muayene etti 8 cm açıklık nst bağlayalım kontrol etmeliyim dedi ebe diyor ki galiba dediğin gibi 11-12 gibi doğuracaksın erken bile gelebilir nstye yattım sancı geldiğinde asla duramıyordum iki sancı karşıladım kocama ebeyi çağır kötüyüm yatamayacağım dedim ebe geldi beş dk geçmedi 10 cm tam açıklık dedi doğumhaneye geçtik sadece 5 bilemedin 6 dakika sürdü sonrası zaten ıkınman gelince ıkın dedi ebe bir iki ıkınmayı anlamadım doktorum gelince baya aşağıda dedi son ana kadar doktorum kesi atmayacağım çok iyiy gidiyorsun kesi yok bak yırtılman olmadı deyip duruyordu o an umrumda değildi bile ama sonra tabii ki sevindim kesi olmadığına iki ıkınma arkadaşlar iki ıkınmayla miniğim kollarımdaydı 5 biledim 6 dakika bakın vallahi yaptım ben yaptım çatım sardı ve yaptım 4-5 saate doğdu ama inanın çok güzeldi doğumhaneden çıkınca ebeye dedim ki bu muymuş doğum ben yine doğururum dedim çiçek gibi bir doğumdu rabbime sonsuz şükürler olsun bana nasip ettiği için sonssuz şükürler 🥹
Şuan oğlum yanımda hatta gaz problemi bile yaşıyorum ebenin dediği doğruymuş doğumdan sonra başlıyormuş herşey
Bu arada diğer postuma bakmayı unutmayın
26.07 🤍🥹