Merve20 Ay başlıkta çok karışık olmuş 😅 Kızlar 39+0 olacağım sıfır açıklık. Yarın tekrar kontrol var Şunu merak ediyorum doktor sıfır açıklık diyip şöyle bir kaç gün sonra bir anda açılması olan oldu mu😅
hunilimom Merve20 benim iki doğumumda da oldu ilkinde bir hafta önce muayene olmuştum avikkik yumuşama yoktu suyum gelince açıklık olmuş 2. De pazartesi muayene oldum cuma doğurdum
Sltnnv Merve20 ilk gebeliğimde tam 40 hafta dolduğunda kontrolüm vardı hiç açılmam yoktu ve rahim ağzı yukarıda yumuşamamış demişlerdi. 3 gün sonra nişan geldi biraz da suyum geldi gittik hastaneye ve 2 cm açılmam vardı ve o gün doğum yaptım ☺️
Merve20 Xname gebeliğimin başından beri hem çok hareketliyim hem 35 ten beri düzenli Squat pilates ve günde 1-2 saat arası yürüyüş yapmıyorum akşamları. Hurma yiyorum , ahududu yaprağı çayı içiyorum ama yok nafile :)
Merve20 Nuraslanklc niye size bakmıyorlar mı :) ssvd planlıyoruz o sebeple rahim yumuşaklığına ve müsaitliğine doktorum bakmak istedi. Hoş çatı müsaitliği doğum esnasında daha net anlaşılıyor ama yine de doktorum yapmak istedi ve bende doktoruma güvendiğim için yaptırdım
Xname Merve20 ya bu kadar hareket doğum esnasında fayda sağlıyor genelde açıklığı tetikleyen sancı diye biliyorum
Nuraslanklc Merve20 çömelerek yer silip bol bol ananas yiyebilirseniz birde doktor aksini soylemediyse günlük olarak ilişki açılmaya çok faydalı oluyor özellikle meninin rahim ağzını yumuşatma etkisi var ondan faydalanın ve squat .. ben bunları düzenli yapıyordum etkisi oldu diye düşünüyorum kolay ve güzel bı doğum sürecim olmuştu
Zehraaa01 39+3 de 0 acıklığım vardi doktora uyarıda bulunma varmış siz yapıyor musunuz dedim yapalım dedi. Cati muayenesi sonrasında bir şey yaptı 2 güne sancin başlar dedi 1 gece sonra sancim basladi gece 1 cm acikligim vardi evde sancı çektim. Sabah hastaneye gittiğimde 2 olmuştu. Öğlene kadar sancı çektim 6cm olunca suyumu patlattılar ondan sonra hızla ilerledi tam açıklıkla yaptim doğumunu.
Seval2468 Zehraaa01 benim doktorumda ilk oğlumda 37. Haftada çatı muayenesinde uyarıda bulundu 5 gün sonra suyum geldi doğum yaptım. Şuan 36 haftalık hamileyim haftaya kontrolüm var bebek biraz iri gidiyor yine uyarıda bulunalım çok beklemeden gelsin dedi bakalım hayırlısı
Zehraaa01 Bu arada bol merdiven inip çıktım hurma ananas yedim. Artık hangisi sebep oldu yada o anda mı gelmek istedi kızım bilmiyorum😊 umarım istediğiniz şekilde hayırlı doğumunuz olur.