Deletedmom_053
•Ateş ölçer (kimisi hem alından ateş ölçüyor hem de banyo suyunu-mamasını ölçüyor, çift özellikli olursa iyi olur)
•Oda nem-ısı ölçer
•Bebek burun nebulizatör(Ankara aşırı kuru olduğu için bebeğin burnunu nemlendirip solunum yollarını açmaya yarıyor yetişkinler olarak biz de kendimize kullanırız hep)
•Bebeğin burun temizleme şeysi(adını unuttum, hortumla çektiriliyor)
•Ankara’da yaşadığımız ve buralar aşırı kuru olduğu için mecburen oda nemlendirici makina aldım(nemli bölgede yaşıyorsan gerek yok)
•Bebek katlanır banyo küveti-tas
•Korbell(şart değil ama her an bebek bezini atma imkanım yoktu bu açıdan çok faydalı bi bebek bezi çöp kovası, koku yapmıyor)
•Bebek kamera&telsizi (konfor için aldım, şart değil)
•Anne yanı bebek park yatak
•Bebek arabası, puset
•Bolca müslin battaniye (tek katlı-çift katlı-4katlı olanlarından)
•Pratik bebek yarım kundak giysisi(örtüyle de yapılabilir, kolay olsun diye 1 tane aldım)
•Bolca bebek temizleme pamuğu, 6aydan sonra kullanmak için bebeklere özel ıslak havlu, alt değiştirme örtüsü
•Bebek ana kucağı(Şart değil, konfor için aldım)
•7 yenidoğan zıbını, 4 alt üst takım, 4 tulum, 4-5er tane çorap-bere-eldiven (kurutma makinem var bebek hızlı büyüdüğü için yenidoğan kıyafetlerini abartmadım)
•Anne bebek bakım çantası
•Biberon, emzik (emzik almadım ama kararsızım alabilirim)
•Süt sağma pompası(elektrikli aldım ama mochi midir nedir düz el pompası da düşünüyorum)&Süt saklama poşeti
•Meme bakım kremi Lansinoh
•Meme koruyucu şeffaf kalkan
•Bebek şampuanı&Bebek nemlendirici krem&Bebek masaj losyonu&Bebek göğüs balsamı(şart değil ama Ankara çok kuru, kendimize de kullanıyoruz açıyor ciğerleri)&Bebek çamaşır deterjanı
•Bebek havlusu
•Reflü yatağı(mutlaka şartmış ilk 4 ay kullanılıyor sadece, ani bebek ölümlerini önlemek için)
•Emzirme önlüğü
•Meme pedi(çalışıyorsan eğer çok gerekli, sürekli ıslanıyor-yara oluşuyor, meme pedleri yara oluşumunu engelliyor)
•Bebek tırnak törpüsü(tırnak makası kullanmaya korkarım dedim aldım, otomatik bişe, güzel gayet)
•Bebek at kılı tarak, bebek banyo süngeri
*İlk 4 ay için bebek oyun kartları
*İlk 4 ay için bebek oyun halısı
*Bebek uyku arkadaşı Budizz aldım, tatlı bi ayıcık, anne ortamındaki gürültüyü sağlayıp sakinleştiriyor
*Araba için camı karartan kılıf(yolculuklarda rahat emzirme&karanlık ortam sağlamak için)
Sondakiler biraz keyif için, baştakiler tamamen ihtiyaç.