Essy Herkese merhaba, İşimiz sebebiyle Almanya’ya taşınacağız, hem orada telafuzu kolay ve doğru yapılacak olan hem Türkçe’de de telafuz edilebilir anlamlı isim arıyoruz, var mıdır öneriniz anneler 😊 Aynı başlığın erkek versiyonu var ama kız bebek için açılmamış😁
gamzecgr Essy deniz,Lia,Lal ama içinde Türkçe karakter olmayan ( ç, ş, ı, ğ,ö,ü ) her isim kolay teleffuz edilir 🌸
Arassimo Biz Maya koyacagiz hem turkce kokenli hem de yabanci isimkerinde de var. turkiyede yasiyoruz biz ama☺️
bastet Essy Kesinlikle Ada koyardim kizim olsaydi. Ben de yurtdisinda yasiyorum ama oglum oluyor. Ada hem turkce kokenli, hem Almanca kokenli. Okunusu farkli onlarda ama ayni isim. Asil,soylu anlamina geliyor almancada.
Deletedmom0071 Hanne 🌸 Hz. Meryem’in annesinin adı yurt dışında Anna, Ann, Hannah gibi teffuzları var hepsi aynı kişi 🌸
Essy Bir sorum daha var. Bir ismi çok istiyorum ama Türkçe karakter var. Türkçe karakter olan bir isim orada Türkçe karaktersiz yazılacak ama bir zorluğu oluyor mu evraklarda vs. Tecrübe eden var mı? Çok kararsız kaldım bu konularla ilgili 😃
Essy Tuliy5 Ş harfi için sormuştum 😊Neşe ismini düşündük ama ş’den dolayı içimize sinmiyor evrak vs boşuna zorluk olur mu diye
Tatar59 Essy Damla. Onlar için çok kolay bir isim. Eşimin kuzeni Almanya’ya yerleşti ismi Damla. Herkes çok düzgün söylüyormuş ve çok beğeniyorlar mis.
Selma010 Issimlerde ç ğ ı ö gibi harfler biraz zorlastirir Ama bence fedakarlik yapmayin. Onlar ogrensin :) Selma
Essy Selma010 Yok fedakarlıktan ziyade çocuk zorluk çeker mi diye aslında 😄 Oradaki evraklarda Neşe ismini koyarsak Nese olarak geçecek. İsminde Türkçe karakter olanlar ne gibi zorluklar yaşıyor aslında esas merakım o 😅