Lale-gul Perşembe günü sezeryan olucam. Ameliyat sonrası çok mu ağrı oluyor. Ağrı kesici veriyorlar mı? Bebegimi kucağıma alabilecek miyim? Ona bakamicak kadar ağrım sancimmi olucak. Kaç gün sürüyor. O kadar korkuyorum ki. Nasıl bir ağrı yasicam. Bebegimle ilgilenemezsem diye. Tecrubenizi paylaşır misiniz
Daisy0000 Lale-gul Bu kişiden kişiye değişen bir durum..Ben ilk 2 gün çok zorlandım kucağıma zaten alamadım,emzirirken eşim alttan tutuyordu,diğer türlü dikişe baskı yapıyordu ve cok canım acıyordu.Ama gitgide iyileşiyor merak etmeyin. 10 güne toparlanıyor
BozkrtArs Lale-gul deriye göre değişiyor bence canım ilk oğlum da ölüp dirildiğimi hissettim o kadar kötüydüm ikinci oğlumu 4 gün önce kucağıma aldım hastanede çok iyiydim eve gelince kötüleştim ama ağrı kesicilerimi içince ilaçlarımı kullanınca direkt toparladım. Arkadaşlarım hiç ağrı sancı çekmediler mesela ilk günden ayağa kalktılar
minikoannesi123 Lale-gul hiç korkulacak bir şey yok. Kendinizi bu şekilde kötü düşünceler ile korkutmayin. Hep iyi olacağım diyin kendinize. Ben hep öyle dedim. İlk gece hastanede bebeğim kucağımda geziyordum. Siz zaten odaya geldiğiniz andan itibaren belli saatlerde ağrı kesiciler veriliyor. Ortalama 10 gün içinde de tamamen toparlanmis olursunuz. İlk 2-3 gün doğal olarak sezaryen yerinde sızlama falan oluyor ama dayanilamayacak bir şey yok.
mnli Lale-gul 2 sezeryan yaptım kişiye göre değiştiği gibi 1. 2. Bile değişiyor genel olarak hastahanedeyken ağrınızı çok anlamıyorsunuz çünkü ağrı kesici çok yapıyorlar eve geldiğiniz ilk gün bence en zoru çünkü artık iğne yok doktor parol majezik içebilirsin dedi ben ilk doğumumda 1 hafta geçtiğinde anca kendi başıma bebekle ilgilenebilecek duruma gelmiştim 2. Doğumum geçen salı oldu perşembe eve geldik o gece kimseyi uyandırmadım dün avmye bugün kuaföre gittim gayet normal hayatıma geri döndüm ağrınız olmaması için çıkınca bol kahve su bitter çikolata öneririm bir de sizi ayağa kaldıracaklar 6 saat sonra orda ve sonrasında yürüyebildiğiniz kadar yürüyün yürüdükçe açılıyorsunuz
Lale-gul minikoannesi123 ilk zamanlarda bebegi tek başınıza emzirebildiniz mi. Altını falan değiştirebilirizmi? Malum karın kisminda dikiş oluyor ya.
Lale-gul mnli bebegimi ne zamana kadar alamadiniz kucağınıza? Karnin acirken zor mu oluyor. Bide sütun gelmesi durumu var. Gelmediyse Süt naptiniz
mnli Lale-gul ben ikisinde de ilk günden itibaren aldım kucağıma sorun yaşamadım ama ilkinde alt açma vs için ilk 10 gün hep yardım aldım 2. De eve geldiğim gün bebeğin alt açma vs işlerini tamamen kendim yapmaya başladım. Süt bende ikisinde de 2. Gün geldi bol su için onun için de yediklerinizin etkisi tabi vardır ama bence en önemlisi moral dereotu kuru dut yedim süt yapar dedikleri için ama etkisini bilmiyorum
minikoannesi123 Lale-gul evet ilk geceden itibaren hem emzirme, hem bebeği tutma hem de alt değiştirme gibi şeyleri yapabildim. Tabii ki ister istemez sızı oluyordu dikiş yerinde ama dayanilamayacak bir şey olmadi
Asyos34 Lale-gul yok be canım ılk ıkı gun biraz zorlanırsın sonra hafifler 10 güne tamamen düzelirsin ameliyat sonrası bişey hissetmiyorsun uzun bir süre uyuşuk olduğun için sonra hafif hafif yürümeler gaz çıkarmalar derken ıyısen çıkarsın o gün dğeılaen bi gece daha kalırsın bol hareket okadar çabuk düzelme
Lale-gul Asyos34 sütüm gelmezse. Sarılık olursa. Nasıl beslicem. 2 saate bir emzirmem gerekicek. Kucağımda tutabilirim dimi birinin yardımıyla. O hafif olur zaten. Karnıma ne kadar baskı yapabilirki
Lale-gul mnli ilk gün neyle beslediniz? Sarılık olursa diye korkuyorum. Ben sezeryandan sonra yeterince besleyemezsem.
Catmom Lale-gul sağlıkla gelsin inşallah bebiş. Hiç korkmayın. Öncelikle kendinizi salmayın o zaman daha kolay oluyor. İlk saatler zaten his olmuyor. Sonra damar yolu bağlı hep ilaç veriliyor. Ben buradan okuduklarımla öğrendim hiç yatmadım saat başı kalktım bebeğe de baktım. Baş ağrısı için nescafe hakkaten çok iyi geliyor. Doktor izin verdiği an onu için hemen. Ben biraz dayanıklıyımdır hiç ağrım sızım olmadı şükür. 1 hafta oturup kalkarken dikkat ettim o kadar. Hastane sonrası da eve gelince her işimi yaptım
Lale-gul Catmom inşallah benimde sizinki gibi olur. Korkuyorum ilk zamanlar bebegime bakamazsam sarılık olursa besleyemezsem diye.
Catmom Lale-gul sütüm gelmez sandım çok şükür odaya çıkınca hemşire kucağıma verdi ve hemen geldi sütüm. Ama mama takviyesi de yaptım doymuyordu çünkü bebeğim 😂
mnli Lale-gul emiyor yine sizi ama süt gelmiyor bişey olmuyor yani o kadar süre aç kalmasından hastahanede hemşireler kontrol ediyor en kötü mama verirler bir de karnınıza koyunca öyle çok acımıyor dikiş yeri baya aşağıda iç çamaşırınızın içinde siz bebeği göğsünüze yakın tutuyorsunuz
Asyos34 Lale-gul şutun gelir ama damla damla onlar zaten ılk ıkı gun takviye yaparlar pompayla ve bestlacla sütunu assaga indirmeye çalışırsın zaten ılk gun tabi ki kucağına alıp üstünü başını değıstırırsın tuvaletine gidersin yavaş yavaş
Catmom Lale-gul inşallah gelir olumlu düşünün moralinizi bozmayın. Ben sezaryenden aşırı korkarak titreyerek indim ameliyathaneye. Ama diyorlar ya Allah kolaylığını veriyor
Masalada Lale-gul korkma canım ben 15 gündür sezeryan oldum hemen ayağa kalktım ilk yürüyüş azıcık zor ama sonradan adapte oluyorsun çok kolay bana ağrı kesici vermedi pislikler kaç defa istedim ama ona rağmen zorlanmadım fazla