sulepk-94 merhaba bende ikiz annesiyim tek yumurta ikizleri 9 aylıklar. İlk 3 ay reflü yatağında yattılar reflü yatağı sadece yataklarında duruyordu. Gündüz uyanıkken ana kucağında durdular en çokta yemek yaparken yemek yerken bence çok gerekli olan bişey. Birini normal birini elektrikli sallanan almıştım ama boşuna para verdim elektrikliye çünkü hiç sevmediler prizden çıkarıp normal ana kucağı olarak kullandım. 6 Aya kadar kullandım ana kucaklarını. Reflü yataklarını e bebek kendi markasını aldım en ucuzu yani. Benim olmazsa olmazım birinci biberon hazırlama makinesi ikincisi kamera üçüncüsü kurutma makinesi bunlar hayat kurtarıyor. Küçük eşya olarak reflü yatağı, ana kucağı ve biberon 4 er biberonları var biri avent biri lansinoh kullanıyor neden farklı dersen geceleri mesela içirip koyuyorum masaya o anda bakamıyorum yorgunluk tan hangisi ne kadar içti diye ayrı biberon olunca kim ne kadar içti anlayabiliyosun. Herşeyi aynı anda yapmak daha mantıklı yani aynı anda içiyorlar yiyorlar ve yatıyorlar sadece geceleri kim ne zaman uyanırsa süt içmeye o zaman veriyorum diğer uyuyanı kaldırmıyorum. 4 aylıkken uyku eğitimi verdim akşam 8 de uyurlar sütlerini yataklarında içirip çıkıyorum kendileri uyuyorlar gündüzleri de aynı. Benden sana tavsiye ikizler de beni en çok korkutan dışarı yalnız çıkmaktı ama hiç korkma bebekliğinden çık ki alışsınlar ilk seferler biraz zor oluyor ama alışınca çok basit ben heryere tek gidiyorum ikizlerimle. Bu arada termos da olmazsa olmazlarda dışarı çıkarken sıcak suyun hazır olsun