Ya oturdu herkes sabahtan beri fakirlerin gitmek zorunda kaldığı devlet hastanelerinde çalışan doktorların fakirlerin haklarını savunmasını savunuyor😅 fakirler de inatla haklarını savunanları suçluyor. Banane demek bizim için kolayken demiyoruz çünkü güzelim ülkemizin sosyal haklarından insanlar rahat faydalansın istiyoruz. En son devlet hastanesine yıllar önce gitmişimdir öğrenciydim herhalde. Annem kardeşim hala gider kardeşim bugün fizik tedavi hastanesinde staja başladı. 20 yaşında bir genç kıza kapalı giyin demek zorunda kaldım ben bu iğrenç düşünceli insanlar yüzünden. Çünkü bir şey olduğunda diyecekler ki kapalı giyinseymiş aynı şiddete kulp buldukları gibi. 1 ay staj sonunda burada kalmak ve çalışmak isteyeceğini de zannetmiyorum. Çünkü devlet hastanesine gittiğim zamanlar gördüklerim şunlar; hayır benim sıram kavgaları, sonuç gösterip çıkacağım itişip kakışmaları, doktor kendine bir çay almaya çıktığında ohoo bunun keyfini mi bekleyeceğiz homurdanmaları, kalabalık sıra gelmiyor diye bağırıp çağırmalar, kapının önünde yığılmalar odaya 80 kişi dalmalar sanki dingonun ahırı! Bunu yapan insanlar da ister yanlış anlayın ister anlamayın elinde güne gitmek için yanında taşıdığı terliğin olduğu poşetli yaşlı teyzeler, sabah instagramda laf sokmalı komşusuyla kahve keyfi fotoğrafı paylaşmış sunumcu ev hanımı yeni gelinler, annesi tarafından erkek olmanın matah bir şey olduğu beynine işlenerek büyütülen dangoz sakallı adamlar. Ya sizi kendinize bu kadar önemli hissettiren nedir allah aşkına? Bilmediğiniz bir meslek hakkında atıp tutma hakkını size kim veriyor! Şu an o atıp tuttuğunuz sağlık çalışanlarına muhtaçsınız bir gün ya bir gün yoktular öldünüz bittiniz. Küçücük aklınızla kendinizi ne zannediyorsunuz da atıp tutuyorsunuz. Bu neyin özgüveni! Bakın eminim vardır terslenen ya da doğru düzgün ilgi göremeyen. Ama bunu bütün doktorlara ya da sağlık çalışanlarına genelleyemezsiniz. Evet hastaları madur etmek zorundalar ses çıkarmak için. İş bu raddeye gelene kadar inanın çok çabaladılar bilmeden günahlarına giriyorsunuz. Hiçbiri devlette çalışmaya mecbur değiller. Türkiye’de çalışmaya da mecbur değiller. Ama şartlar düzelsin ve görevimizi yapalım diye hala uğraşıyorlarsa sizin için. İlla bir aşağılanma ya da hakaret istiyorsunuz yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla. Bu postun amacı sağlık çalışanı aşağılamak değil insanları böyle bir durumun varlığından haberdar etmekken nasıl böyle kötü bir konu ortaya çıkarabiliyorsunuz ya. Sağlık başka hiçbir meslek ile karşılaştırılacak bir alan değil. Bırakın insanlığa fayda sağlamak için okuyup yıllarını çürütenler işlerini yapsın.