Nurcihannan Küçük yaştan beri hastanelerde günlerce vakit geçirdim. Bahsettiğiniz tipte doktorlarla da karşılaştım. Elbette ki köpek gibi davranan doktorlar hatta hasta bakıcılar bile mevcut. Hasta bakıcıların bir çoğu kendilerini prof edasıyla görüyor hatta. Bahsettiğimiz konu bu değil ki. Yorumlarda bütün doktorlar dört dörtlük de demedim. Ama ülkenizde şiddete sebepsiz yere maruz kalanlar çok fazla. Herkes mesleğini yapıyor demişsiniz evet bu yüzden her mesleğe saygı duymayı bilen bir toplum yok. Öğretmene mecbur yapmak zorunda, doktora mecbur yapmak zorunda gibi bakıyorsunuz. Bu yüzden de bu kadar hor görmeler mevcut zaten. Herkes emek veriyor ona göre parasını alıyor mantığıyla ilerlerseniz ülkede yarın bir gün ne doktor ne öğretmen nede garson bulabilirsiniz. Her meslek kendine göre zor ama bu meslekleri para alıyor yapacak tabi mantığıyla ilerleyerek vatandaşlar olarak daha da zorlaştırıyoruz. Size basit bir örnek vereyim doğuda öğretmenlik yapıp bir de büyükşehirde öğretmenlik yapan iki öğretmeni karşılaştıralım. Doğuda doğru düzgün eğitim araç gereçleri yok mesela hala bir kısımda diyim. Ordaki öğretmenlerin işi burda elinin altında her türlü eşya olan araçgereçleri olan öğretmene göre daha zor değil mi? Ama doğuda şu var öğretmensin evladıma bir kelime öğretiyorsun diye seni el üstünde tutuyorlar. Hor görmüyorlar. Buralarda ise öğretmensin zorundasın yapacaksın. İş zorlaştırmak, işine zorluk katmak budur. Bahsettiğim durumda bu. Zaten zor olan mesleği daha da zorlaştırmak hor görmek mesleği yapana eziyettir. Değer görülmedikleri yerde değer vermemeleri de normal.