Devlette herkesin de dediği gibi iyi doktora ve ebelere denk gelmek. Ben ilk doğumumu devlerit destekli bir vakıf hastanesinde yapmak istedim. Son aya kadar kontroller falan harikaydı. Son ayımda gece sancılandım acil dolu diye beni almadılar o halimle başka devlete gitmek zorunda kaldık.onda da altını çıkar çatala geç aç bacaklarını. İlk doğumunuzda bu şekilde olması çok fena.neyse doğum olacağında yine kontrol olduğum yere gittik doğuma aldılar. Doğumhane değil ama öncesinde tutulduğunuz yer paravan gibi duvarlarla birbirinden ayrılmış önler perdeli.herkes birbirini duyabiliyor. Doğumu yaklaşınca lavman yapılmasından tutun da sancı çekip bağıranlara,doğumhanede doğuranlara bebeğin ağlamasına kadar duydum hepsini. Suyum gidiyordu ve açılmam olmuyordu. Suni verdiler daha çok sancım oldu dayanamadım. Yürümeme izin vermediler ailemden kimseyle görüştürmediler. Üstüne üstlük sen doğuramazsın çok belli ne kadar çok söylendin bağırdın yeter gibi cümleler cabası.isteğe bağlı sezaryen yapamayız dediler ama 12 saatte zaten 1 cm açıldı.gerekirse 4 5 gün çekeceksin dediler. Gelin de durun o hastanede. Çıkmak istedim eşimle görüşmek istedim.ilk izin vermediler. Suyum gitmişti iyice bebek karnımda sertleşti çok korktum. Tehtitleri savurunca baktılar benle baş edemeyecekler ambulans şartıyla başka hastaneye çıkışa izin verdiler. bırakın o an 12 15 bini kaç bin olursa olsun kaçılır. Ne yap ne et beni çıkar burdan ne kadar olursa olsun dedim. Benimle birlikte bi kadın daha kaçtı hazır ambulans gelmişken onun eşi de talep etmiş. Gittiğimiz hastanede hemen sezaryan doğuma alındım doktor bebeğimi görünce acil diye bağırdı zaten. Diğer kadının bebeği de küvöze alınmıştı. Yani bu kadarına gerek yok. Bir şey olmuyorsa olmuyordur. İnsan canı her şeyden kıymetli. Ben de isterdim normal doğurayım ama olmadı zorlamanın ne anlamı var. O sebeple her türlü zorluğu imkanı göze alarak karar vermek lazım. Şu an 2.ye hamileyim. Garanti sezaryen olacağım halde devletin önünden geçmem. İnsana değer vermeyi bilsinler sokakta köpel değiliz doğurup doğurup bi kenara yatan.