Merhaba arkadaşlar,
Birçoğumuz gibi bu tecrübeyi buraya aktarmayı ben de heyecanla bekliyordum. Geçtiğimiz hafta salı günü 38+3 planlı olarak sezaryen doğum yaptım. Miyomlarım da vardı ancak alınıp alınmayacağı ameliyatta belli olacaktı.
Sabahtan hazırlanıp hastaneye gittik. Yatışımız yapıldı ve doktorum hazırlan hemen seni alacağım dedi. Çok panik yaşamaya fırsat kalmadan ameliyat önlüğü geldi. Odayı süsleme işini yanımdakilere devredip kızımla kavuşmak için hazırlandım.
Bir yandan bir yandan heyecanla girdim ameliyathaneye. Spinal iğnesi ameliyat masasında yapıldı. Anında ayaklarımda uyuşma başladı ve beni yatırdılar. Önüme örtü gerildi. 09.15 te başlayan ameliyat 09.18 de kızımın sesiyle taçlandı. O kadar minik ve güzeldi ki. 2.925 gr olarak doğdu.
Kızım gidince miyom ameliyatının başladığını söylediler. Tam 5 miyom alındı. Bir tanesini gördüm. Yumruk büyüklüğündeydi. Onlardan da kurtulmuş oldum. Ertesi gün öğlen taburcu oldum.
Doğum sonrası çok daha zormuş. Lohusalık çok farklı bir kafa. Aşırı olumsuz oluyorsunuz. Tahammülünüz olmuyor. Etrafınızdakilerin aşırı sabırlı olması lazım.
Uyaracağım bir diğer konu da emzirme. Çok şükür ki ameliyattan çıktığımda sütüm gelmişti. Bebeğim de emmeye başladı. Ama cahillik bu ya ben emerken uyuduğunda doydu sanıp bıraktım. Kimse bana uyandırıp beslemeye devam et 30-45 dk arası emmeli, çene kasları zayıf yoruluyor demedi. Veee ikinci günün gecesinde bebeği uyandıramadım. İki saatte bir emmesi gerektiğini biliyorum ama uyandıramadım. Gece 2 den sabaha kadar uyandıramayınca hastaneye gidelim dedik. Kan şekeri 25 e düşmüş. Mama verildi. Şimdi mama ve anne sütü olarak besliyoruz. Çok çok kötü sonuçları olabilirdi. Buna çok dikkat edin.
Çok şükür sağlıkla kucağımıza aldık. Allah hepinize bu mükemmel duyguyu yaşatsın.
Bir annenin evladıyım, bir kardeşin ablasıyım, bir eşin hayat arkadaşıyım, öğretmenim, yazarım,…. Birçok sıfatım var ama anne olmak bambaşka bir şeymiş. Artık Anneyim 💕