Ervaduru Aklıma takılan bir soru var beni aydınlatır mısınız ilk 3 ay usgye girmek bebeğin beyin gelişimi açısından sıkıntı deniliyor ben giemem zorunda kaldım bu sıkıntılı bişey midir.
peri5860 Ervaduru Beyin gelişimi açısından önemliymiş. Ben her hafta girdim nerdeyse özellikle ikili test zamani git çikolata ye gel git yürüyüş yap gel diye diye kaç kez oldu bilmiyorum 😭 Hatta antibiyotik bile kullandım o dönem tam 9. Haftamda
Mutlulukkk Ervaduru ultrason cihazlarinda radyasyon yok 😊 sadece ses titresimleri vs ile bakiliyor,radyasyonla degil. O yzden hcbir sknti yok 😊 eger oyle olsaydi rontgen vs cektirirken ki gbi temkinli olunur ve hamileligin son zamanlarinda her hafta cagrmazlardi ,😊
peri5860 __mom1 Bence de yok benim durum biraz sıkıntılı gibi ama 😓 Her hafta girmiş gibi oldum özellikle ikili test zamanı ensesini göstermedi bebek üst üste aldıkları oldu
Kediannesi1 Ervaduru ilk 3 ayımın 1 ayı 2 günde bir girdim düşük riskim ve kanamam vardı bebeklerim sapasağlam özellikle de burda duyup sordum doktorum biraz aksidir saçmalama her duyduğuna inanma ben salak mıyım öyle bir şey olsa git evinde yat derdim bakmazdım zorla yaptık zaten dedi konuyu kapattı 😀
Bupeeet Aya kadar hiç ultrason yapılmadı. Avrupada bildiğim kadarıyla kanun var ultrasonun zararlı olduğu düşünülüyor bu yüzden de detaylı ultrasona kadar hiç görmedik bebeği. Eğer bir sıkıntı yoksa her hafta baktırmak veya 3 haftada 1 bebeği rahatsız etmek bencede bencillik ve saçma. 😀
koalamiyim Ervaduru zannetmiyorum. Ultrasonda radyasyon yok, ses dalgalarıyla görüntü oluşturuluyor ama sürekli ultrasondan kalp sesini dinlemek zararlıymış çünkü daha güçlü titreşimler gönderip bebeği strese sokuyormuş. İlk bebeğimi haftada 2-3 defa bile görüyorduk bi sıkıntısı yok çok şükür 😬
Deletedmom0071 Ervaduru alakası yok usg bi kere ses dalgalarıyla alakalı bir durum beyin gelişimini gerilettiğine dair kanıtlanmış hiçbir veri yok