Kızlar başından beri bu platformda gerek sizinle bilgilendim gerek sizlerden cesaret buldum. Gebeligimin ilk zamanlarından itibaren hareketli yaşantımı devam ettirdim, 3 aydan sonra tempolu yürüyüş 34 haftadan itibaren perine masajı her şey normalse normal doğum taraftarıydım
Başından beri devlet hastanesinde tek bir doktor takipliyim doktoruma çok güvendim. 32den itibaren yavru suyum sınıra yakındı her hafta bazen haftada 2 ultrason kontrolune gittim. 37. Haftada doktorum haftaya seni sezeryana alalım mı dedi ben de neden normal yolla doğurmam riskli mi dedim hangisini istersen o olsun dedi. Sezeryanda ben girmiyorum ebeler oluyo kime denk gelirsin bilemem sana daha uygun sezefyan vs vs bi seyler söyledi. Eşimle konuşmaya gittim eşim de devlet hastanesi doktorunun durup dururken sezeryana almayacağını ki doktora çok guvendigimizi kabul etmemi söyledi. Anestezist de spinal yaptığını söyleyince o ana tanık olmak adına kabul ettim. Ameliyat günü geldi çattı
Operasyonda acı yok ağrı yok kısa zamanda bitiyor bebeginizi doğrudan görebiliyorsunuz
Odaya önce bebek gitmiş ardından gittim en korktuğum şey olan süt gelmemesi durumunu gün icinde yaşadım. Hemşireler hepsi ayrı telden konusuyo bebek sürekli ağlıyor bi gece önceden su icmeyi bıraktık ertesi gün geceye kadar icirmediler. Sonra ögrendim ki kusarız da temizlerler diye ödleri patlıyormuş hasta bakıcıların. Anestezist su icebilirsin dedigi halde(ameliyattan çıkarken) hemsireler sen bizi dinle su icme vs vs hava sıcak oda havasız oda 3 kisilik. Insanlarin misafirlerinin ardı arkası kesilmiyo perde aralıklı gelen bakıyo gecen bakıyo rahatça ne üst değistirebildim ne emzirebildim. Asıl bomba da odamdaki 2 kız da isteğe bağlı sezeryan olmuş yani dusundugum gibi doktor suphelendiginden degil(açıkca anlatma gereginde bulunmadı sagolsun) ameliyata ses etmediginden hatta tercih ettiginden bıçak altına yatmışım. Benim bebek biraz huysuzlandı hemsireler biri geliyo meme ucun kucuk meme ucu cikafici al diyo biri geliyo bebeginde barsak agrisi var galiba diyo biri geliyo sütün az galiba mama al istersen diyo. Gelip gecip mememi sıkıp (inanılmaz acıtıci şekilde) bak böyle süt indirceksin diyorlar ki diye diye kolostrumumu hiç ettiler. Yani o kısımlar berbattı bebek susmadı ben o gece hic uyumadım eşim yanımda yok annem panik hemsireler avare… Allahtan 1 gece yatıp çıkacaktık ertesi sabah cocuk doktoru kontrole geldi cocugun ayağında yamukluk var dikkatimi cekmisti kaburgana yaslamış ameliyat gerekebilir dedi masajla da gecebilir dedi çuval gibi cocugumu tutarak zoraki cevaplarla. Kendi doktorum ayağında bi sey mi var hayır bi sey yok diyo napcam diyorum ne zaman gideyim nereye diyorum adam akıllı cevap yok. Topuk kanı alcaz diye yerleri hep kan yaotılar sonra da bu çocuktan çekcen çok sinirli dediler en çok da buna üzüldüm cocugumun canı yanarken bu kadar umursamaz hareketlerine. Sonra eve gittik
Benim stres bitince cocuk memeden ayrilmamaya çok guzel emmeye başladı
Anesteziden diyilar aşırı baş ve boyun ağrısi çektim ilk 4 gün simdilerde çok daha iyiyim.
Konuşun arkadaşlar araştırın doktor da olsa kosulsuz kimseye güvenmeyin